Learn to sit back and observe, Not everything needs a reaction.
Evet ama farklý bir kültürün içine girilen ilk 2-3 yýl çok kritik ve sancýlý bir sürece sahip. Geleneksel ve muhafazakar bir yapýya sahip olanlar (ki Türkler yüksek oranda böyle) ne yazýk ki o kültüre tam entegre olmak yerine otomatik bir koruma refleksinin içine giriyor. Bu da gettolaþma dediðimiz durumu yaratýyor. Yani bütün Türkler, Ýranlýlar v.b sadece kapalý bir grupta kendi içlerinde sosyal ve dar bir yapý kuruyorlar.
Bunun dýþýnda Türk kültürünü tanýma fýrsatý bulamamýþ orada doðan Türkler de baþka türlü bir gettolaþma ile iki kültüre de uzak kalýyorlar.
Farklý kültürleri de tam olarak hazmedebilmek baþlangýcý zor ama baþarýldýðýnda çok özgürlükçü bir duygu.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Teþekkür ederim ama siz forumdaþlara da haksýzlýk etmemek gerekli. Gördüðüm kadarýyla normalden çok fazla sayýda geniþ bakýþ açýsýna sahip insan var forumda. Þimdiye kadar belki 300-400 kiþi ile sýk ve belki 1000 kiþi ile seyrek iletiþim kurmuþumdur forumda, toplamda da 20.000'e yakýn üye olmalý. Ýnanýn belki 2 ya da 3 kiþi vardýr falsolu bulduðum. 4. kiþi belki de yoktur. Bu inanýlmaz düþük bir oran. Baþka benzer yoðunlukta nüfusa sahip hiçbir baþka toplulukta bu oraný yakalamak bence mümkün deðil.
O nedenle forumun da kýymetini bilelim.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Entegrasyon sorunu oldum olasý büyük bir sorun oldu ama bu 3. 4. nesilde de devam edince, Almanya baþta olmak üzere büyük bir sorun olarak görülmeye baþlandý. Olay direk aile yapýsýndan baþlýyor. Türkiye de bile 1.sýnýf eðitim verilse, ailedeki ve toplumdaki bozukluk orada alýnan eðitimi bastýracaktýr. Neyse iþte, arada böyle insanlarý görmenin ne denli zor olduðununda altý çizilmiþ oldu.
Learn to sit back and observe, Not everything needs a reaction.
Yer Ýmleri