23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramý Kutlu Olsun
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramý Kutlu Olsun
Sn.mtk2612 söylediðiniz gibi geçmiþte bu forumda bayaðý atýþma ve aðýz dalaþý oldu.Kendine görede kimilerinin haklý sebepleri vardý.Genelliklede yatýrýmcý olduðunu iddia edip sadece olumlu algýyý bozmak amacýyla ,gerçek yatýrýmcýlarý demoralize etmek maksadý ile foruma giren tetikçilerin (büyük ihtimalle tahtayý forse eden grubun mensuplarý) foruma girmesi bu tip tartýþmalarý körüklüyordu.Fakat zaman herþeyin ilacý ,görüldüðü gibi çoðu kaybolup gittiler.Tepe yöneticisinden aldýðý bilgiye göre ky ye 12 500 000 lot yüklendiðini yazanmý istersiniz , o kadar olumlu bir bilançodan sonra bir tane kaðýt makinesini kapatýp 14 iþçiyi ücretli izine çýkardý diye öldük bittik battýk edebiyatý ile ertesi gün bak görürsünüz kaðýt dip yapacak '' korkunun ecele faydasý yok '' tarzý tehditkar konuþmalar yapanmý (sanki grubun elemaný olacaklarý biliyormuþ gibi) dersiniz artýk ne derseniz deyin bu tip kiþileri gördü bu forum.Bana göre tartýþmalarýn ana nedeni gerçek yatýrýmcýlarla bu tip art niyetli ve kasýtlý yazan kiþilerin bir mücadelesiydi bu bütün olanlar.Aslýnda olmasý gereken ve forumun bu tip kiþilerden temizlenmesi açýsýndan çokta saðlýklýydý.Bu tip niyetle girip hem yatýrýmcýsý olduðunu iddia edip hemde kaðýdý kötüleyen þahýslarýn böyle bir tepkiyle karþýlaþýp baþarýlý olamayýþý forumun yeterince bilinçli bir yatýrýmcý kitlesine sahip olduðunu ve sonrasýnda gelecek ayný tipte farklý isimlerde kiþilerin baþarý þansýný azaltýr diye düþünüyorum.Forum kurallarý içersinde yazýlarda art niyet varsa ve eðer gerekiyorsa tepki vermek kötü bir þey deðildir hatta gereklidir .Aman tartýþma olmasýn demek iyi niyetli olmayan kiþilere zemin hazýrlar cesaret verir.Gerekiyorsa saygý sýnýrýný aþmamak forum kurallarýný çiðnememek þartýyla olacaksa olsun ,foruma zarar vermez tam aksine faydalý olur diye düþünüyorum.herkese saygýlar.iyi akþamlar.Y.T.D.
"Þirket Yönetim Kurulu'nun 28 Þubat 2019 tarihli kararý çerçevesinde; (a) kaðýt talebinin azalmasýna yol açan mevcut iç piyasa koþullarý ve (b) bu durumun, atýksu arýtma tesisinde planlanan ve kaðýt makinalarýndan birisinin durdurulmasýný gerektiren bakým çalýþmalarý için uygun bir zaman oluþturmasý nedenleriyle; TOKÝ Mah., Hasan Tahsin Cad. N 28 Tire, Ýzmir adresinde yer alan Tire kaðýt fabrikamýzda bulunan iki adet kaðýt makinasýndan daha eski olanýnda (no. KM-2), üretimin geçici olarak durdurulmasýna karar verilmiþtir. "
Bu durumun bu dönemki karýna etkisi ne olur sizce...talep zayýflamasý sebebiyle makinelerde biri kapatýlmýþ geçici olarak...Bu konuda fikri olan var mý,bilançodan fazla umutlu konuþuluyor da bilmediðim için soruyorum...
hakanna34 arkadaþým,bu haberdeb sonra kaðýt %25 e yakýn düþtü -gerçi teknik olarak da yükselen takoz kabak gibi görünüyordu ama-
öngörünüzü merak ediyorum
Þirket yeterince stoða sahip o bakýmdan olumsuz bir etki yaratacaðýný sanmýyorum.Sektörün içinden bir arkadaþýmýz makine kapatmanýn maliyet açýsýndan bazý durumlarda zarar deðil tam aksine karlý olduðundan bahsetmiþti.Sanýrým Sn .nazelyondu .Ayrýca paylaþtýðý bu bilgi için yeri gelmiþken kendisine ayrýca teþekkür ederim bilmediðim bir þeyi öðrenmiþ oldum.Bana göre olumlu bilançonun ardýndan þirket tarafýndan kapa gönderilen bilinçli bir haberdi.Çünkü haberin ertesinde tüm olumlu bilançoyu gölgede býrakýp aþýrý derecede kötü bir fiyatlama yapýldý ( 2.70 -1.90 ).Bu kadar önemsiz ve bilanço tesirininde etkisinin zayýf görüleceði bir haberin aþýrý derecede negatif fiyatlanmasý bana haberin kasýtlý olduðunu düþündürür.Sadece kendi fikrim olup.Y.T.D.
Son bilançoya göre elinde 149milyon tl toplam stok varmýþ. Stoklarý tam kýrýlým vermiyor, bölüm varlýklarýnýn altýnda maddi ve maddi olmayan varlýklarla birlikte deðerlendiriyor ama bir önceki seneye göre 49.8 milyon yani yaklaþýk %50 fazla stok raporlamýþ.
Bu nedenle hat kapatmasý kötü algýlanmamalý, zaten kendileri de bunun satýþlara etki etmeyeceðini yazmýþlar demek ki ona göre yýðýlý envanterleri varmýþ, ayrýca ana üretimi kutu ama son iki senede özellikle kaðýttaki faaliyet karý çok artmýþ durumda bir üstteki postta çalýþmama link attým oranlarý görebilirsiniz, bu yüzden hattý daha kullanýþlý yapmak için karar vermeleri doðru, her sene kaðýt hatlarýna 3 milyon tl yatýrýrken 2018 de 7 milyon yatýrmýþlar bu da dediðimizi doðrular nitelikte bir yatýrým artýþý. Son olarak 14 kiþi geçici çýkarýldý, bu da hattýn çok uzun soluklu bir bakýmda olmadýðýný gösteriyor.
.
Yatýrým tavsiyesi deðildir kendimce bir þeyler karalýyorum.
Günaydýn tüm formdaþlara
Sosyal medyada hissemiz olan TÝRE oldukça dikkat çekmiþ durumda bu vaziyet beni oldukça tedirgin ediyor..Ýnþallah bizim kurnaz spek bunu avantaja çevirmez.
Herkese bol kazançlar dilerim...
Yer Ýmleri