Şirketin zarar veya kar etmesi hakim ortak Mondinin umrunda bile değil. Sebebi Finans Direktörü Ayşe İlik in sözlerinde gizli. Kırmızı olan bölüm diyor ki şirket zarar da etse kar da etse MONDİ ciro ile doğru orantılı olarak PARASINI ALIR ! Yani bu şirketin zarar etmesi mondiye iyi bile geliyor çünkü böylece vergi ödememiş oluyor. Olur ha kar ederse de sakın ola ki dağıtmaz çünkü zaten misli misli karını alıyor, niye dağıtsın? Dağıtılacak olan miktar asıl küçük yatırımcıya etki eder ve onları hisseye bağlar o yüzden aman ha sakın, hepsini yedeklere ayırır!!
Mavi bölüme gelelim. Sadece tek bir soru soracağım transfer fiyatlandırmaları ve emsallerin raporları nerededir? Bu teklifler kapa haber olarak niye konmaz bu kadar önemlilerken... Zaten şirket haber paylaşmamak için adeta yırtınıyor, sadece bilançodan bilançoya kap a haber koyuyor.. ha evet, bir de hat bakıma aldım dediğinde haber verdi hissede %50 değer kaybına sebep olmak için !!! Şirket şeffaf değil, yatırımcısına hiç bilgi vermiyor. Bu anlamda bilgi alma hakkımızı gasp etmiş durumda.
Son olarak Yeşil bölüm. Ayşe İlik hanım diyor ki Mondi alacağını parite uçsa da kaçsa da sabit olarak alıyor. Bu anlaşmalar hiç revize edilmiyor mu? Neden edilmiyor? Yani emsaller de bu şekilde mi ödeme alıyorlarmış?
Son olarak Sayın Gunslinger da yazmış, bir yolculuk var 250 milyon cirodan 1 milyar dolar ciroya... Her sene 30-50 milyon yapılan hat yatırımları var. Neden? Ciro artsın diye yapılıyor şirket kar etsin diye değil !! Neden ciro artmalı, Mondi ye daha çok para transferi olsun diye. Şirketin hakim ortağı, HAKİM olmanın avantajı ile her sene parasını alıyor biz ne alıyoruz söylemek istemiyorum..
Burayı okuyorsanız Mondi spekleri bilmenizi isterim ki bu konuları da itinayla Spk ya şikayet edeceğim.
Yer İmleri