Pasta rica etsek müsaitseniz
Acýga satýs yasagý gelmýs
SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yeni girmiþtim kaðýda iyi yükseldi, bakalým sene sonu kaçlarý göreceðiz.
Bu düþecek dediðim oraný %70 oldu nekadar düþer garantisi yok fakat düþecektir...ceza gelmesi bu etkenlerden birisidir çünkü baþka türlü tahtayý böyle hacimle haraketlendiremezler....çok yakýnda aranýzda olurum umarým....😉
Kesinlikle yatýrým deðildir attým farzedin...!!!!!
Haftayý deðerlendirecek olursak, Tire Mondi Aralýk ayýnýn ikinci haftasýnda olumlu performansla sergilemeye devam ediyor...2.26 -3.46 TL arasý ve 3.30 TL kapanýþ....
Bu hafta olaðanüstü bir geliþme ile özlediðimiz ve beklentimize paralel seviyelere doðru hissemiz yelken açtý...
Dediðimiz gibi 2007 yýlýnda yaklaþýk 200 Milyon USD piyasa deðerinin yaklaþýk yarýsý seviyesindeyiz...
Tire Mondi, 2007-2019 Yaklaþýk 12 yýl ve þirket %54 to %79 civarýnda hisse sahibi oldu...
Þirket cirosu neredeyse 1.500 Milyon TL oldu....
Yatýrýmlar ve modernizasyon yapýldý....
Þirket son yýlý (2018) karlý kapadý...
2019 Yýlý Olaðanüstü þekilde ekonomik kriz ve jeopolitik risklerle baþladý...
Faizler arttý...Buna paralel finansman giderleri ve üretim maliyetleri arttý...Tire için ayrýca yönetim giderleri ve iliþkili taraf giderleri kambur olmaya devam etti...
2019 ilk 3 çeyrek zarar açýkladý ve 3. çeyrek zarar azaldý...
Hisse yatýrýmcýlarý üzgün ve umutsuzdu...Baský her dakika kendini hissettirdi...Meydan okundu (1.32 TL hisse deðeri ile)
Buraya kadar her þey bildiðimiz doðrultuda geliþti...
3. Çeyrek ve faizlerin düþmeye baþlamasý ile birden bakýþ açýsý deðiþti...
Beklenti satýn alýnmaya baþladý...
Tire Mondi bu yýlý da karlý kapatabilir....Umuyorum....
5 tesiste yaklaþýk 1000 kiþiye iþ, aþ saðlayan bir þirket bu ciro ile kar edemiyorsa bu iþte bir bit yeniði olabilir....Bunu bilemeyiz...Devletin kurumlarý var...Bana düþmez...
Çok basit bir soru hep sordum tekrar soruyorum þu an þirket deðeri yaklaþýk 115 milyon USD...Sayýn þirket yetkilileri bu fiyata bu þirketi satar mý? Ben alamam ama ...Onlarca, yüzlerce talibi çýkabilir...
Bence bu þirket havada karada 1.500 Milyon TL ciroda yaklaþýk %10-20 karlýlýkta en az 300-500 Milyon USD deðerine satýlýr...Varýn hisse deðerini siz hesaplayýn....
Ýliþkili taraf iþlemleri, yönetim giderleri ve danýþmanlýklar için extra ödenenleri düþündüðümüzde buranýn bir denetlemeye muhtaç olduðunu gözden kaçýrmamamýz lazým...
Bu þirket nasýl oldu da %54 den %79'a neredeyse cebinden para ödemeden veya kaç para ödeyerek geldi? Bunlar akýllý da bu þirkete emeklerinin karþýlýðýný yatýran insanlar aptal mý?
Þimdi artýk þapka düþtü kel göründü...Umarým ki Tire Mondi yatýrýmcýsý yýllarca beklediði alýn terinin karþýlýðýný alacaktýr. Almalýdýr...
Yeni maðduriyetler umarým yaratýlmaz...
Ben bu hisseyi satýnaldýðýmda ve burada yazmaya baþladýðýmda umutsuzluk hakimdi....Borsa yatýrýmcýsý her daim umutlu ve beklentisi yüksek olmalýdýr. Sabit getirili yatýrým araçlarý var ve risk belli...Borsa da kar zarar vardýr ve bunlar kardeþtir. Kardeþin kardeþe hakký geçer yeter ki manipülasyon olmasýn...
Bunu daðýtmaya çalýþtým...Zor oldu...Belki az da olsa bir katkým olmuþtur...Üzdüðüm kiþiler oldu...Ben de üzüldüðüm anlar oldu...Bunlar hep sanal isimlerle yapýldý...Þimdi kardeþlerim kadar bana yakýnlar...Bu büyük bir kazanç...
Þimdi ne olur? Bunu bilmek bence imkansýz ama bir hedefin varsa bu hedefe inanýyorsanýz risk almaya deðer....Bence tabii ki...
Ben her zaman iddialý olmuþumdur kar ve zarar etmiþimdir. Bu devam edecek....Kar ve zarar etmeye devam edeceðim...
Hisse sahibi kendini motive edecek sloganlara sahip olmalýdýr. Benim var ve zaten biliyorsunuz...![]()
![]()
Entrika, ''Katolik Nikahýna Devam Ediyor. Þiþman Kadýn Sahneye Çýkmadan Opera Bitmez''
...Yatýrým Tavsiyesi Deðildir...
Yer Ýmleri