Ben çoðunu 50-55 den sattým.
Kalaný da o fiyatlardan yollayacaðým.
Umarým benden alan Ky da kazanýr.. Ama çok da uçuk fiyatlar hayal gibi.
Þuan kendine yakýþýr fiyatlara geldi.. Ötesini bilemem.
Bilseydim zaten satmazdýn.
Bilen varsa söylesin
Herkes kazanýr umarým.
Yordu beni bu kaðýt.. Tahminimce göre pek Ky kalmadý.
Bir süre derin uykuya yatar..
Ne zaman uyanýr nereye gider bilemem.
Gönlünüze göre olsun.
Benden bu kadar demek üzereyim.....
Brüt ü bilmeyen bu kaðýda bulaþmasýn.
Brütte internetten cepten emir verilmez diye biliyordum ama ben mal almýþým bugün kurallar mý deðiþti???
BRÜT TAKAS UYGULAMASI
Ýstanbul Takas ve Saklama Bankasý A.Þ. (Takasbank) tarafýndan aracý kurumlarýn, gün boyunca gerçekleþtirilen iþlemlerinde, pay ve toplam TL olarak netleþtirme yapýlmaktadýr. Bu çerçevede, ayný tarihte bir payda hem satýþ hem de alýþ iþlemi yapan aracý kuruluþ, satýþ toplamý alýþ toplamýna mahsup edilerek çýkan net bakiyeye göre söz konusu pay üzerinden takasa borçlandýrýlmakta veya alacaklandýrýlmaktadýr. Diðer yandan, tüm paylardaki alýþ veya satýþlarýnýn bedelleri ise genel olarak netleþtirilmekte ve aracý kuruluþun alýþ tutarlarý fazla ise aracý kuruluþ takasa nakit borçlu, satýþ tutarlarý fazla ise takastan nakit alacaklý olmaktadýr. Netleþtirme uygulamasý sayesinde bir payda gün içerisinde alým satým gerçekleþtiren bir yatýrýmcý sadece gerçekleþtirdiði alým veya satým sonucundaki net fark miktarý kadar teslim yükümlülüðüne tabi olmaktadýr.
Takasbank tarafýndan netleþtirme uygulamasý kaldýrýlan paylarda brüt takas uygulamasý yapýlmakta, aracý kurum ve yatýrýmcý bazýndaki takas alacaklarý Takasbank tarafýndan takas süresinden sonra daðýtýlmaktadýr. Brüt takas uygulamasý kapsamýna alýnan paylarda alým yapmak isteyen yatýrýmcýlarýn takas tarihinde hesaplarýnda alýmlarýný karþýlayacak tutarda nakit, satým yapmak isteyen yatýrýmcýlarýn takas tarihinde hesaplarýnda satýmlarýný karþýlayacak miktarda menkul kýymet bulundurmasý gerekmektedir.
Emir þekliyle ilgili kýsýtlama yokmuþ... Eskiden nasýldý?
Mal da mülk de yalan ama oyalanýyoruz iþte...
ANKET-BIST100 Endeksi'nin güne yatay seyirle baþlamasý bekleniyor
Analistlerin BIST100 Endeksi açýlýþ fark deðerine iliþkin medyan
tahmin +225, ortalama tahmin ise +213 puan oldu.
Foreks'in 39 aracý kurum analisti ile yaptýðý ankette, en yüksek
beklenti +850 puan olurken, en düþük beklenti -284 puan olarak
gerçekleþti.
Ankete katýlan 39 analistin 33'ü pozitif, 6'sý negatif açýlýþ
tahmininde bulundu.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafýndan günlük düzenlenen BIST100
Endeksi açýlýþ anketine katýlmak isteyen yatýrým uzmanlarý
[email protected] adresine baþvuru maili gönderebilir.
- BIST100 Açýlýþ Anketi Sonucu
Medyan : +225
Ortalama : +213
Maksimum : +850
Minimum : -284
Katýlýmcý: 39[(+33)(-)6]
Foreks Haber Merkezi ( [email protected] )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(31/12/2019 - 09:25:43)
Yer Ýmleri