16 üstü kapatýrsak iyi olur düþüncesindeyim.
16 üstü kapatýrsak iyi olur düþüncesindeyim.
yazdýklarým tavsiye niteliði taþýmayýp yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir. Yatýrýmcý profilinize uymayabilir. Yatýrým tavsiyesi deðildir.
fmizp,ortalama 10 yýl önceki piyasa deðeriyle,bugünki piyasa deðeri,tl olarak tam iki katýna çýkmiþ.doviz endekli çalýþan firma olarak düþünürsek,doviz de 10 yýl önceye göre iki ye katlamýþ.tabiki ayný ölçüde eflasyonun artmasýyla tl erimiþ tüm sanayi ürünleri de tl olarak iki ye katlamiþ dolaysiyle,piyasa ederiyle,bu günki hisse fiyatýyla 10 yýl önceki fiyat doviz olarak üç aþaðý uç yukarý ayný, buraya kadar böyle..þimdi burda bizim araþtýracaðýmýz en önemli mesele,10 yýl öncesine göre üretim kapasitesinin ne kadar arttýðý. borsaya köte olan fabrikanýn ne kadar büyütülüp 10 yýl önceye göre parasal rakam olarak deðilde,üretilen malýn ve pazarýn, ne kadar artýðý ve ya azaldýðýdýr.
hissemiz,bilgisayar proðramýyla idere edilmektedir.yani rutinleþmiþ,temetrusunun yüzde on azalma veya artmanýn diþinda beklentisi olmayan hisse senetlerininde yüksek oranda satýþ veya alýþ olmayacaðýndan,bilgisayar proðramýyla kendi haline birakýldýðý doðrudur.
kolay gelsin arkadaþlar nerde bizim emektarlar ahtopot.ve maxim buralarda yoklar cýktýlarmý yoksa 50 .60 olmadan o sene bu sene olabilirmi?![]()
2000 yýllarýydý,sermayesi 150 bin tl iyken.o yýllar sermaye artýrabilir söylentileri baþlamýþtý.bende bolünmeden önceki 200 tl ve 700 tl fiyatlardan bir iki,yýllarca alýp biriktirdim.ancak 8 yýl sonra yani 2008 de sermaye artýrýmýna gitti.1 e 69 bedelsiz vererek sermayesni artýrdý.yeni sermaye 2141510 tl olmuþtu.yeni sermayesi benim tlf nom ile ayný rakamlara denk düþmüþtü.hayýrlara gitsin.bu bir mesaj mý yoksa tesadüfmuydu bilmiyorum.mesaj sa nasýl algýlamam gerektiðini de hiç bilemedim.
þimdi yine 50 þer 100 er bu hisseden alýyorum.belki beþ yýl belki belki 10 yýl burada olacaðým.þu anda hisselerim 3000 e yaklaþmýþ bulunmaktadýr.hakkýmýzda hayýrlýsý olsun...
Sayýn Mahir yatýrýmcýlarýn bu hissede maðdur edildiði konusunda SPK ya detaylý bir yazý yazdým.
Bilançolarý bu kadar parlak olan bir hissede bu hareketler normal deðildir.
Yapýlan yalan haberler de dahil olarak operasyon günlerine kadar incelemelerimden elde ettiðim bilgileri paylaþtým. Geçen seneki Gedik, ÝÞ, Ýnvest, Marbaþ, A1 Capital operasyonu ve diðerleri ... Bir günde bir aracý kurumdan 1.5 milyon lot iþlemi kim yapacak? Ya da yüzbinlerce lotluk iþlemleri yapanlar herhalde bellidir.
Son alýnan kararlardan sonra bu konuda ciddi bir þekilde çalýþacaklarýný düþünüyorum.
Malum bilanço dönemlerinde birileri klasik hareketler yaptýrýyorlar.
Sonrasý da gene malum!!! Yýllardýr ayný numara! Soyulan kim? Yatýrýmcýlar!
Aracý kurum listesini burda da paylaþmýþtým.
Buyursunlar fiktif iþleme devam etsinler.
http://twitter.com/A_N_A_L_i_S_T
Yatýrým kararlarý SPK'nýn kurallarýna göre verilmelidir. Bu konuda bir yetkim, bilgim ve deneyimim bulunmadýðý için yazdýklarým, yatýrým kararlarý verilirken kullanýlmamalýdýr.
Halka açik Toplam hisse 2141510 x 16 = 342260160. Bu rakamlar biraz komik deðilimi
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Yer Ýmleri