Catham house in güllerinin gülü gulyabani
Babuscan
Ve de imambayýldý üçlüsünun
bahcivan kadrosundan iþ talepleri var
Ancak orada cay ocaðý acigi varmis
Catham house in güllerinin gülü gulyabani
Babuscan
Ve de imambayýldý üçlüsünun
bahcivan kadrosundan iþ talepleri var
Ancak orada cay ocaðý acigi varmis
Son düzenleme : viper; 26-11-2019 saat: 22:51.
Veeee
Artýk
Kýrmýzý þortlu shortör boksör ringi terk eder
Yeþil þortlu boksöre meydan kalýr
Düzeltmeler olabilir elbette
Olursa hafif olur yada þiddetli olur falan fýstýk
Bunlar ayrýntý
Ancak daha öncede yazdýðým gibi benim teknik analiz penceremden , yaklaþýk iki yýl sürecek bir yukarý trend gözüküyor
Yýl 2020 desek
2022 civarlarýna kadar
Eðer teknik tarafýný yanlýþ görmüyor ve de yorumlamiyorsam , böyle bir ortamda çýkacak seçim sonucu ise bellidir
2022 yada 23 sonrasý neyse , artý bir dönem daha iktidar aynen devam eder![]()
Birileri , yani yabancý birileri , çok pozitif bir hikaye yada bizim bilmediðimiz bir gerçeði satýn alýyor gibi gözüküyor
Yavaþ yavaþ , acele etmeden gidecekler diye düþünüyorum ...
Tüm göstergeler ( günlük ve saatlik ) çok sýkýþtý
Haftalýk ve aylýk göstergelerde hiç problem hem yok hem de olacagi da yok
Yani en az 1 yýl boyunca yukarý trendin devam edeceði yönündeki düþüncem net
Ancak üstteki yazdýðým , saatlik ve günlük indikatörlerin ayný anda sýkýþmasý ender görülen bir durum olduðu için
Kýsa vadede de , yani þu içinde bulunduðumuz günlerde
Ya yukarý sert bir atak yapacaðýz
Ya da saðlam bir düzeltme yiyeceðiz
Olarak gözüküyor
Vadelide 135.000 kerteriz noktasý olarak alýnabilir
Herkese bol kazançlar![]()
Yukarý gitmeyi seçtiler
Küresel konjekturde buna musaitti
Þimdi bundan sonra ne olacak sorusunun cevabý , yukarýda bir yerlerde dengelenecektir olmalý
O yukarýsý neresi sorusunun cevabi hakkýnda þu an için bir fikrim yok
Ana trend olarak 135-140 arasý bir yerler net gözüküyor da , oraya gidene kadar ilk düzeltme ve sonrasýnda gelecek olan dengelenme nerede veya nerelerde olacaktýr sorusunun cevabý bence bankalarda gizli
Bankalarda bir canlanma görebilirsek 120 ye kadar dengelemeye gidecegini pek zannetmiyorum
Bu mesajý yazdýðýmda saatlik kýsa orta ve uzun vadeli indikatörler ile günlük orta vadeli indikatörler çok sýkýþmýþtý , yani oralarda piyasa dengelendi
Ancak þu var ki piyasalar dengede fazlaca kalmayý sevmezler , oradan bir yöne doðru sert hareket edeceði belliydi
Yalnýz bu son hareketin Al sat ci için güzel olan tarafi , temiz hareket etti
Alým fýrsatý vererek aðýr aðýr göstere göstere yukarý seyretti
135.000 i kertenez almak makul dedim ama o gün 135.300 un altýný dahi gormedi piyasa , yani 135 i hirpalamadan yukarý yöneldi , ve düþük ivmeyle rahat rahat gitti
Demek ki piyasa yapýcýlar küçük yatýrýmcýnýn algýsýnýn düþüþ yönünde olduðunu yada en azindan yükseliþ yönlü olmadýðýný net biliyordu
O yüzden çok rahat top ceviriyorlar
Muhtemelen bugün yani 3 Ocak cuma günü baþlayan düzeltme , BIST 30 için 136-137 arasý bir yerlerde son bulacak gibi gözüküyor
Sonrasi için BIST 30 da bir önceki 150 bin tepesinin egale edileceðini düþünüyorum
Yer Ýmleri