Özetle
Þu görünümde , benim için
Destek direnç cizgileri OUT
Ýndikatörler IN
Olmuþ konumda
Özetle
Þu görünümde , benim için
Destek direnç cizgileri OUT
Ýndikatörler IN
Olmuþ konumda
2 numara
Yani SPOTTA hacim artýþý
YOK
( Yok derken yanlýþ anlaþýlmasýn , Bist30 un lokomotif hisselerinde yani çok çok BIST 15 diyelim , bunlarda görmek istediðim ölçüde yok
Yoksa dibinden yaklaþýk 10-15 bin puan tepmis bir BIST 30 da illaki hacim artýþý olacak )
Bu durum da vadelide 124 bin desteði muhtemelen önümüzdeki günlerde tekrardan test edilebilir
Altýnda ise 115-117 arasý bir yerler destek olarak çalýþabilir
Yok o da olmadý , bist100 e bakarým
87 ye kadar yolu var derim ancak o senaryo gerçekleþirse direkt olmaz diye düþünüyorum , yani 90-100 arasý bir yerlerden önce kuvvetli tepip sonra görülmesi daha kuvvetli olasýlýk
Yukarý senaryoda ise , dirençleri dolar bazlý graftan verebileceðim
( Piyasada aþaðý inislerde faiz oranlarý ve enflasyon yukarý çýkýþlarda ise kur frenleyici oluyor )
Bist30 da
ilk göze çarpan direnç öncelikle bugunku ( 3 Mart Perþembe ) kapanýþ deðerleri civarýydý yani 21.5 cent civarý
Üzerinde tutunabilirse 22.5 cent civarlari kuvvetle muhtemeldir
Teknik görünüm bozuk olduðu için
Daha üstü direncler üzerinde konuþmanýn þimdilik bir mantýðý yok
görünüm bu þekilde ...
DOW da 23.200 de destek var
Ýþleme ihtimalini yüzde 99 görüyorum
Gerçekleþirse 6 ay içinde 29000 larda soluðu alýr yine
( NOT: Þu an Dow 23.370 ve yüzde 6.5 EKSÝ )
23200 civarlarý destek bulursa ki bana göre yüzde 99 bulacak
Bu düzeltme Dow u çok güçlendirecektir
6 ay içerisinde 28-29 gibi bir yerlerde dingildamaya baþlar
Ve
1 yýla kalmadan
Yeni en yuksegini kesin yapar diye düþünüyorum
Yüzde 1 lik senaryo gerçekleþirse ise görünüm felaket senaryosuna doðru gider
Buna da dostlar alýþveriþte görsün hesabý kese kaðýdý yüzde 1 olasýlýk veriyorum
Corona ya baðlanan Dow daki bu düþüþün olasý sonuçlarý ne olabilir yada neler olabilir
Þimdi herkes kaybetti diyeceksiniz
Evet doðru
Ama kayýpsýz kazanç olmaz
Bu virüs meselesi en çok çin i ve Avrupa yi vuruyor
Çin in durumu malum anlatmaya dahi gerek yok
Resesyonda olan Avrupa için ise sadece son bir darbeye ihtiyaç vardý o da virüs oldu ve daha da olacak
üstüne bir de göçmen baskýsý ,
yani sýçan Cafer oldular daha da olacaklar üstelik ortada bez getiren de yok![]()
ABD ye ve daha da özelinde Trump a gelirsek
Çin kaynaklý hain virüs öncelikle çin ve Avrupa yi kasýp kavururken hain bir þekilde Dow u sarsmis ancak turp ve ekibinin onlemleri sayesinde ( samaroglani olmuþ Avrupa'ya seyahat yasaðý gibi) Amerikan halkýný çok fazla etkileme fýrsatý bulamamýþtýr
Ardýndan yine Trump ( namý diðer turp ) un destek ve katkýlarýyla tüm yaralarýný sarmýþ olan Dow bir de üstüne yeni zirve yapýnca bildigimiz turp olur sana captain america![]()
Bu þartlarda seçim çatýr çutur alýnýr
Bu masalda burada bitmese de ertelenir
Seneye tekrar bu masalý bir degerlendiririz bakalým ne kadar gelecekten alýntý olmuþ diye
Du bakalým nolcek
Yoksa hâlâ mi yapcek biþi yohhhh
![]()
Son düzenleme : viper; 11-03-2020 saat: 23:57.
Yer Ýmleri