Bist30 da 114500---116500 olasý türbülansi için 116500 üzeri kapanislar stop olmak üzere SHORT pozlar korunabilir
O bölgeye girmek isteyip istemeyecekleri de ayrý bir konu tabi
Buraya kadar gelmiþken girmek isteyebilirler sanki![]()
![]()
Þekil A da Görüldüðü üzere trade de vade ne kadar kisalirsa yorum yapmak dolayýsýyla kar etmek o kadar zorlaþýr ve imkansýz hale gelir
O yüzden en mantýklý strateji , koymuþ olduðum aylýk graftaki kýrmýzýya yaklastikca alýcý olup 130 lara kadar pozisyonlarý korumak olacaktýr diye düþünüyorum![]()
Dolarý en kabaca 5-7 arasý bir bantta tutarak ellerini kollarýný sallayarak 130 lara gidebilirler çünkü
1-2 sene yatýrýmcý mantýðýyla hiç kiprasmamak en doðrusu
Kurdaki 5.83-5.70 düþüþü msci tarafýndan satýn alinmadi henüz
Kurdaki düþüþ % 1.5-2 arasý
Msci daki çýkýþ ise yine %1.5-2 arasý
Yani bu verilerle matematiksel olarak NORMAL SARTLAR ALTÝNDA bist in yatay açýlmasý gerekir
Tabi PALASAL SARTLAR ALTÝNDA durum deðiþebilir
Biliyoruz ki , bi NÞA var bir de PÞA var![]()
Yabancilardaki sabýr sonsuz
Herifler bize kaç yýlligina para baðladý hiçbir fikrim yok ancak dolar bazlý 2018 Aðustos Eylül gibi , bist30 2 cente yaklaþýrken yaklaþýk 70 milyon dolar civarý yatýrým yaptilar newyork ta ve hala mel mel bekliyorlar
Son 83 lere gelirken bir 10 milyon daha giriþ görüyorum
Ýyi de bunlar turþu deðil konserve kuruyorlar
Ne demiþ eskiler
Du bakalým nolcek demiþþþ![]()
Yatýrýmcý için sevimli , alsat ci tüccar için sevimsiz bir durum
alan genis , bantlar geniþ , kar potansiyeli yüksek , etf lere nasdaq ta giren para çok ciddi
o paralar sahayý geniþletti , çim saha ,her iki yönede marj bol
oyun planýný iyi yapan için cennet
bu bantlar bistin derinliðinin çok artacaðýnýn bir göstergesi
dünyanýn en derin üç beþ borsasýndan biri olmadan bu bantlar iþlemez
ve olacak olan bence þu
dünyanýn en derin birkaç borsasýndan biri olacaðýz ve o bantlar büyük oranda iþleyecek diye düþünüyorum
BIST 100 þu anda 92000
92000-93000 arasi oynaklýk bölgesi
93000 üstü iki olasýlýk var
1) ikili tepe
2) yükseliþ trendi
92 000 altý iki olasýlýk var
1) ikili dip
2) düþüþ trendi
Öncelikle oynaklýk bölgesini izleyeceðiz
Fed toplantýsý da bitti
Bazý 30 senetlerimdeki son iki günkü para çýkýþý da göz önüne alýnýrsa , orta vadede ikili tepe ihtimali daha yüksek gözüküyor
Yükseliþ trendi için haftalýk graflarin biraz daha dengelenip sakinleþmesi gerekiyor
Ama yine de belli olmaz elbette
119500 üzeri tutunabilen bir bist30 da iþler trende dönebilir ama þu aþamada zannetmiyorum
Çünkü para çýkýþý görüyorum
Ýzleyip göreceðiz ....
M
Yer Ýmleri