-

Originally Posted by
viper
Fed toplantısı da bitti
Bazı 30 senetlerimdeki son iki günkü para çıkışı da göz önüne alınırsa , orta vadede ikili tepe ihtimali daha yüksek gözüküyor
Yükseliş trendi için haftalık graflarin biraz daha dengelenip sakinleşmesi gerekiyor
Ama yine de belli olmaz elbette
119500 üzeri tutunabilen bir bist30 da işler trende dönebilir ama şu aşamada zannetmiyorum
Çünkü para çıkışı görüyorum
İzleyip göreceğiz ....
M
zannedilmeyen gerçekleşti ve 119500 üzeri ilk bist 30 kapanışından sonra GAP geldi
şimdi yukarı hedef vermekte çok dikkatli olmak lazım , düzeltme olur olmaz ne kadar olur orası ayrı hikaye ama zirvenin bugün görülmediği bence açık
peki neresi yada nereler olabilir ?
bu ay içerisinde görülme olasılığı çok güçlü bana göre
-
değer olarak benim aylık indikatörlerim bu işin reel tepesinin bu ay içerisinde görülebileceğini söylüyor
sanal tepe olmayadabilir oladabilir ancak reel tepeden çok uzakta olmaz ,
tahmini bist30 ( spot) için tepe bant aralığım
123,500---128,5000 arasıdır
aylık indikatör görünümü ise aşağıdaki gibi.
yani bist100 de 83 den , bist30 da 104 den başlayan yükselişin son perdesinde gibi gözüküyoruz , TEKNİK OLARAK
Son düzenleme : viper; 01-07-2019 saat: 11:48.
-
şu aşamadan sonra destek direnç çizgilerini bir kenara bırakıp , saatlik sistemleri devreye sokmak daha mantıklı gözüküyor
artık destek direnç noktasında yanıltma olasılığı yüksek
-

Originally Posted by
viper
değer olarak benim aylık indikatörlerim bu işin reel tepesinin bu ay içerisinde görülebileceğini söylüyor
sanal tepe olmayadabilir oladabilir ancak reel tepeden çok uzakta olmaz ,
tahmini bist30 ( spot) için tepe bant aralığım
123,500---128,5000 arasıdır
aylık indikatör görünümü ise aşağıdaki gibi.
yani bist100 de 83 den , bist30 da 104 den başlayan yükselişin
son perdesinde gibi gözüküyoruz , TEKNİK OLARAK

-

Originally Posted by
viper
şu aşamadan sonra destek direnç çizgilerini bir kenara bırakıp , saatlik sistemleri devreye sokmak daha mantıklı gözüküyor
artık destek direnç noktasında yanıltma olasılığı yüksek
Benim penceremden yerel tepe noktası görülmedi henüz , o yüzden saatlik sistemleri çalıştırmak su sıralar gereksiz testereye sebep olabilir
Yakın gelecekte çalıştırılır belki görünüme göre
-
Dönemsel olarak son perde indi mi , yoksa inmedi mi
Bu işin köpük boyutu var mı , var ise ne kadar olabilir
Bu soruların cevaplarını aramaya çalışacağım
Böyle trend mi olur be ne biçim trend la diyenler olabilir , hatta bende diyorum
Ancak beklentiler ayrı teknik gerçeklikler ayrı
Gelişmiş ülke tahvil piyasalarındaki hızlı düşüş bu süreci hızlandırmış olabilir
Bir yatırım aracının prim yapabilirlik kapasitesi ALTERNATİF yatırım araçlarin arti yada EKSİ yönde değer değişimi kapasitesine de bağlıdır
Son düzenleme : viper; 05-07-2019 saat: 16:24.
-

Öncelikle , resmi daha net yada kuşbakışı görmek amacıyla aylık grafigi açıp manzaraya bir bakılmasında fayda var
Bu manzaraya bakan herkes aynı şeyi görür zaten farklı bir şey görmenin imkanı yok
Siyah olan bar grafiği Bist30 aylık grafik
Mavi olan line grafik ise aylık indikatör grafiği
Şimdi , gelelim ayrıntılara
grafik dikkatle incelendiğinde mavi indikatörün KIRMIZI tehlike bölgesine yaklasmasina rağmen siyah Bist30 grafiğinin köpük yaptığı da görülmüştür yapmadığı da görülmüştür
O zaman , bu grafi inceleyen bir teknikci şapkasını önüne koyar , düşünür ve kendisi için en doğru stratejiyi belirler
Bu grafik bana aynı zamanda , bu ay içerisinde Akdeniz'de işlerin ciddi anlamda karisibilecegini söylüyor
Öte yandan önceki sayfalarda koyduğum alım için incelediğim 80-85 bandının işlemesi ve o banttan yaklaşık 20,000 puan yukarıda olmamız bu karışıklığın bizde alım fırsatı verecek olan kontrollü bir karışıklık olma ihtimalinin çok yüksek olduğunun bir göstergesi
ancak piyasalar adına hayli ürkütücü şeyler olabilir
Akdeniz de ki farklı bayrak taşıyan yaklaşık 300 savaş gemisi de yukarıdaki mavi indikatörü teyid eder nitelikte bir manzarayı bize sunuyor
Herkese bol şans
Son düzenleme : viper; 05-07-2019 saat: 20:49.
-
Merkez Bankası başkanı değişmiş
Background a bakıldığında Galatasaray lisesi ve Marmara üniversitesi mezunu
Gördüğüm kadarıyla da genelde halk bankasında fon yönetimi vesaire görevleri var geçmişte
Anladığım kadarıyla bağımsızlık maskesi altında yüksek faiz düşük kur şeklinde sadece bizim ülkemizde hasıl olan , kulaktan kulağa hamsolarca yayıldıkça diğer hamsolara da sirayet eden , ekonominin gerçeği gibi eko tivi sebeklerince izleyenlere yutturulmaya çalışılan , ve faiz gibi bir aracı " enflasyon düşmeden faizler indirilemez " şeklinde amaçlastiran , embesil ötesi bir virüssel anlayışa geçit verecek birisi gibi gözükmüyor
Eğer tahminlerimde yanılmıyorsam gayet pozitif
Ha piyasa öyle algılar böyle algılar meselesine gelince , nasıl algilarsa algilasin piyasa denilen genelinin ipinin dışarıda olduğu sırtlan surusu , eninde sonunda essek gibi uymak zorundalar
Gidip catham house da salya sümük yalvarip hesap vermeleri düşük kur yüksek faiz oranları ile ozetleyebilecegimiz , sadece volatilite den yurt dışına kar transferine sebep olan bu taşeron yaklaşımın son bulacağı gerçeğini değiştirmez
Özetle
Mavi indikatör kritik yerlerde , teknik olarak içinde bulunduğumuz yükselişin trend olmaması yada grafikteki mavinin kırmızıya neredeyse gelmesi
Yani şu an için negatif olan teknik görünüm
aslında
ORTA UZUN VADE 130-140 civarı bist100 endeks değerini garantiler bence
Çelişki mi var ? 
Yoooo sana öyle geliyor
Bekleyelim görelim
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-