Aralýk vade 123.200 den gayet uygun diye düþünüyorum
Þu an öyle![]()
Aralýk vade 123.200 den gayet uygun diye düþünüyorum
Þu an öyle![]()
Vadeli tarafta
Yakýn vade Ekim yada Aralýk vade hiç farketmez
Gördüðüm kritik rakamlar aþaðýdaki gibi
Aþaðýda 116.000 kirarsa 109 bin gibi
Yukarýda 127.000 kirarsa 134.000 gibi
Bantlar geniþ kanal geniþ
Gündem geniþ
Kar marjý da zarar marjý da geniþ
Çok Dikkatli olmakta fayda var
Genel konjekturde baktigim þey Hatice deðil netice
Netice þu
ABD Çin i dizginlemekle kalmýyor ticaretini de olduðu gibi dizayn etme çabasýnda , teknolojik ürünleri de masaya getirecekler daha çin ile
Tüm bunlar olurken Amerikalý iþadamlarýndan oluþan heyet nelerden ne kadar üretebilirsiniz , bizim ihtiyaç bu kadar senin üretim ne kadar ve ne kadar zamanda nereye kadar cikarabilirsin üretim kapasiteni diye buraya gelip bizim patronlar ile toplantý yapýyorlar
Netice bu
Ben buna bakarým
Dikkatinizi çekerim Avrupa ile birlikte Avrupa pazarý da gittikçe daha da daralacak ya hani![]()
hatirlatmakta fayda görüyorum
Attention please !!!
Abd ile rusya nin Ortadoðu da ortak çýkarlarý var
ABD ile Rusya zaten anlaþmýþ vaziyetteler ama bir günlük iki günlük deðil yýllardýr anlaþmýþ vaziyetteler
Kime karþý anlaþmýþ vaziyetteler
Avrupa'ya karþý anlaþmýþ vaziyetteler
Orta Doðu'da Avrupa , tabi Avrupa derken açalým
Öncelikle Ýngiltere ve Fransa'ya karsi iþbirliði icindeler
Almanya ortadogu da bu ikisine karþý mevzi oluþturma çabasýnda , pay alma derdinde ÝDÝ
SADECE ÝDÝ
ABD ve Rusya nin bunlarýn (baþta ingiltere olmak üzere fransa nýn) etkinliðini sifirlayacak ve kendilerinin bölgenin kontrolünü oluþturacak yapýlanmalarý; ordularý ve bölgede destek verdikleri terör örgütleri dýþýnda yok
O yüzden orada askerleri de var çünkü ancak o þekilde var olabiliyorlar
Özellikle Ýngiltere ve fransa nin orada asker bulundurmasina gerek yok varsa da sembolik
Neden ?
çünkü bu iki ülke zaten Ortadoðu ve Arap dünyasýnda , gerek siyasileri , gerek iþadamlarý gerek sivil toplum kuruluþlarý , gerek medyasý vesaire vesaire vasýtasýyla örgütlü
O zaman ABD ve Rusya oralarý karýþtýrýp daðýtýyorlar böylece de Avrupa'nýn kontrol ettiði yapýlarý etkisiz ve de anlamsýz hale getiriyorlar
Kontrolü ise Türkiye ye birakacaklardir diye düþünüyorum
Çünkü bu bölgede kendileri ne Ýngiltere ile Fransa kadar örgütlü ne de herhangi bir yakýnlýk baðý var ( ýrk din vesaire )
Türkiye'nin bölgeyle tarihsel bir doku uyuþmasý var , abd ve Rusya gibi doku uyusmazligi yok
Ýngiltere ve fransa gibi örgütlü olmasýna þu aþamada gerek de yok çünkü iþin o tarafini tarumar ederek ABD ile Rusya hallediyor zaten , ancak ileride o bölgelere iyice nüfuz etmemiz için gerek olacak
Bu toz dumanýn ortadan kalkmasinin ardýndan bölgenin yeniden dizayn ve inþasý olacak elbette
Bu , bizim isimize gelir
ABD nin iþine gelir
Rusya nin da iþine gelir
Mesele bu kadar basit
Avrupa mi ?!!!
Cukturet gitsin hepsini![]()
Son düzenleme : viper; 22-10-2019 saat: 21:32.
Ortadoðu meselesi çözülüp ortalýk dinginlestikten sonra bir kaç yýla kadsr sýranýn balkanlara geleceðini düþünüyorum
Ýkinci doku uyusma bölgesi orasý![]()
Macaristan safýný þimdiden belli etti bile
Bulgaristan ve Sýrbistan zaten Ruslardan sorulur
Hýrvatistan ve Slovakya da alman ve Fransýzlarýn etkisi kontrolü var , özellikle de almanlarin
Romanya da fransizlar etkili
buralara da ABD çomak sokarsa
Diðerlerine de bakarlar artýk gibisinden düþünüyorum![]()
Yukarýdaki aktörlerin yanýnda Ýsrail'in bu iþin neresinde olduðunu merak etmem
Ýzleyecegim bir filmdeki figuranlarin ismini merak etmem gibi bir þey
Ýsrail'e , biz ve bir kaç Arap ülkesinin dýþýnda bu kadar çok önem atfedip bu kadar büyüten bir ülke yoktur dünyada
Kaale bile almazlar , ne halký ne devletleri .
Ha koruyup kollayani var mýdýr vardýr ama bu bile onun önem atfedilmeyecek bir ülke olduðunu gösterir aslýnda
Özetle
Ýsrail'in bu iþin neresinde olup olmadiginin zerre kadar önemi yok
Neresinde olmasýný isterlerse orasinda olur
Yer Ýmleri