Abi vergi dahil 5.9000 dan verdi tam olarak.
MI MAX cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Abi vergi dahil 5.9000 dan verdi tam olarak.
MI MAX cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ajanslara herhangi bir haber dusmeden, dolar kurundaki dususun nedenini ancak belli kesim tarafindan dolar satisina baglayabiliyorum. Ancak, CDS'te de dususun baslamis olmasi durumu yurtdisinda da Turkiye'ye karsi iyimser bir hava olusturuldugu durumunu ortaya koyuyor sanki. Bu durumda, ABD ile S400 alimi ile ilgili bir anlasmaya mi varildi acaba? Boyle birsey olsa ABD, direkt açýklama yapardi diye dusunuyorum ama.
S400 ile doðmadýkki S400 ile ölelim ( Temsili dolar yatýrýmcýsý))))
Biraz hafýzamýzý tazeleyelim.
Seçimlerden hemen önce yaklaþýk 1 ay kala, 5.45lerden hýzlý bir atakla 5.85e çýkýp sonra tekrar 5.30a inmiþti.
Seçim zamaný 5.60-5.65lerle girmiþtik.
Þimdi ayný durum geçerli
6.25lere uzadý, 40-50 kuruþ aþaðýya saldý dahada salacak. sonra seçimlere az bir zaman kala 6 ve üzerlerine gelir sonrasýnda seçim biter , býrakýrlar ipin ucunu.
Bistteki ralli, dolardaki düþüþ S400 fiyatlamasýný yapýyor ama herkes þuan düþüþ bekliyor , ters köþe gene yapabilirler.
Nasýl ki 6.25lerde 6.70-6.80 gelecek beklentileri çürütüldüyse bu seferde tersi olabilir.
ytd.
CDS 500 altýný gördü herhalde..?
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Ortalama geliþmekte olan bir ülkenin CDS i kaç ki 499 düþmüþ sayýlýyor.
Dolar düþüyor çok seviniyorum inþallah bu düþüþ fiyatlara yansýr, inþallah bu düþüþ þirketlerin borç ödemelerini kolaylaþtýrýr, inþallah bu düþüþ fakirleþen halkýn refahýný arttýrýr vb.
Ancak gözüme takýlan birþey var ki yazmasan bile konuyu düzenli takip etmeye çalýþan bir vatandaþým. Dolar çýkarken sesi çýkmýyan, þundan çýktý iþte þöyle olunca düþecek demeyen diyemeyen kiþiler dolar düþmeye baþlayýnca ortaya çýkýp iþte milletin eline verdiler, düþecekti zaten, hani ekonomi kötüydü vs. býdý býdý baþlýyor.
Bu bana komik geliyor. Hiçbir enstrüman tabiki sonsuza kadar yükselmez düþer, çýkar, yatay gider yine çýkar vs. ama siz yönün akýbetiyle ilgili bir yorum/tahmin yapamazken yön belli olunca beylik laflar etmeniz komik oluyor.
Ayrýca bir sürekli dýþ güçler imasý var. Tabiki yabancý yatýrýmcý ve spekülatörlerin yönlendirmeleri mevcuttur, kura istedikleri istikameti vermeye çalýþýrlar ama burada müdahaleye ve yönlendirmeye bu kadar açýk bir ortam olmasýný nasýl yorumluyorsunuz.
Yer Ýmleri