Ben birisinden uzun zaman önce bir duyum almýþtým ABD'nin 3 banka istedigiyle ilgili bu da bizim içinde bulunduðumuz krizle ilgili hem ekonomik hem siyasi rahip vs gibi olaylar icice geçmiþ durumda bakalým zaman ne gösterecek.
Ben birisinden uzun zaman önce bir duyum almýþtým ABD'nin 3 banka istedigiyle ilgili bu da bizim içinde bulunduðumuz krizle ilgili hem ekonomik hem siyasi rahip vs gibi olaylar icice geçmiþ durumda bakalým zaman ne gösterecek.
Uluslar arasý firmalarýn türkiyede yatýrým yapmalarýný çok olumlu bulurdum eskiden. Artýk öyle düþünmüyorum, türkiyenin lider firmlarýný ellerine geçirdikten sonra yeni yatýrým yapmayýp daðýttýkarý yüksek temettülerle paralarý kendi ülkelerine tranfer ediyorlar, yada bir türlü zarar gösteriyorlar.KESÝN GÖZLEMÝDÝR. b fren, marþhall, fmizp mondi tire en çarpýcý örneklerdir. HÝÇ BÝRÝNDE ÖZ SERMAYE BÜYÜMESÝ OLMUYOR.
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Gram akli olanlar çoktan dolarlarý 2- 3 TL lerdeyken yurt dýþýna transferleri yaptý topukladi. Geride kalan kamiller de þimdi mali mülkü satýp gitme derdinde ama çok geç kaldýlar.
Türk borsasý keneftir. Umutabi bu tabiri kullanýr. Katýlmamak elde deðil.
Geçen lavuðun biriyle atýþtým. Yok doktoralýyým falan filan. Deðer yatýrýmcýlýðý temettü falan.
2 tane EUROBOND grafiði gösterdim, bunu koskoca BIST te sadece ASELSAN ve TÜPRAÞ geçebilmiþ.
O zaman ne riske gireceðim dedim lavuða. Doktoraný al baþýna çal. Bana hikaye anlatma. Dürüstlüðün olmadýðý yerlerde heryer ENRON olur. ABD de bu iþi 2000 krizinden sonra çözmüþ. Bir dolandýrýcýlýk olursa eski yeni tüm yöneticiler hapse giriyor. ABD borsalarý boþuna mý güvenilir?
Biz de adam þirketin içini boþaltýyor. Sadece kýnama veya uyarý alýyor. BIST teki hisse senetleri yöneticilerinden veya yönetim kurulundan dolandýrýcýlýktan insider tradingten Compliance dan 1 tane hapse giren oldu mu? Dünyanýn en ahlaklý þirket yöneticileri bizimkiler herhalde.
TTKOM da Oger e kaptýrýlan batýk kredi 2.5 milyar$. Akbank Garanti Ýþbank korkunç zarar ettiler. Bir tane dava açýldý mý? Bunlar BIST te deðil mi?
Bayramda herkes gezmecesinde.
Sonrasý ibb seçimlerine kadar abd$ uykuda. Bence durum bu. Y.T.D.
YAZDIÐIM YORUMLAR KÝÞÝSEL DÜÞÜNCE VE FÝKÝRLERÝMÝ ÝFADE EDER.
![]()
KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
![]()
Yer Ýmleri