Þuan 457 civarýnda. CDS TR.
Þuan 457 civarýnda. CDS TR.
....
Yarýn da bir 10 kuruþ gider mi?
Selamlar.
Selamlar. Burada yazmýþ olduðum bilgi, yorum ve düþünceler tavsiye ve yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir. Webster üstad nerede diye sormayýn, iþte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203
Cuma sabah EMA 200'de açarmýsýn damatçým birþey deniycez))
..
Konu ne olursa olsun kalýcý , rasyonel bir sonuç alamamanýn baþlýca sebebi yeterince örgütlü olamamaktýr.
Ülkemiz yönetiminin , son zamanlarda USA ve 1 numaralý küresel para birimi dolar a karþý tutumu herkesce biliniyor. Ýhracatýmýzda euro nun daha da yaygýn olmasý sebebi de bunu körüklüyor. Ajite etmek gerekirse euro nun 10 tl yi geçmesi , dolarýn 7 tl yi geçmesinden çok daha az rahatsýz eder yöneticileri ve onun destekleyicilerini. Býrakýn uzun vadeliyi , orta vadeli siyasal ve ekonomik yönetim temelleri bile kurulamýyor . Yöneticiler , yönetemiyor ülkeyi. Sadece tribüne oynamak , günlük kararlarý anca alabilme yetisi hepimizi uçuruma sürüklüyor.
Bayram tatilinde piyasanýn kapalý olmasýný fýrsat bilip, dolar satýp , TL ye eriþimi kýsýtlayarak dolarý baskýlama yý herkes bir þekilde biliyor ve dile getiriyor de zaten hazirun tarafýndan. Nasýlsa iþ güç yok , kurban tatilini de uzat , o tatil süresince de ayný yöntemle dolarý sözüm ona baskýlayarak tribüne oynamaya baþvurulacaðý gün gibi aþikar.
Dolar sahiplerinin yeterince deðerini ortaya koyamadýðý çok güçlü bir argümaný var aslýnda. Belli bir seviyenin üstünde olduðunu bildiðim bu topik sahipleri de zaman zaman bunu göz ardý edebiliyor gördüðüm kadarý ile. Fiziki dolara eriþme haklarýna hala sahip olabilme özgürlüðü . Bu topikte ve kabaca hisse net de dolar mevduat sahiplerinin total dolar mevduatlarýnýn 5 milyon dolar dan az olmadýðýný düþünüyorum. Bundan çok daha fazla da olabilir . 182 milyar dolar mevduatýna karþýlýk bankalarda 5 milyar dolar civarýnda bir likidite olduðundan hareket ile , dolar sahipleri etrafýndaki dolar mevduat sahiplerinden mümkün olduðunca fazla kiþiyi ikna ederek , algý yaratarak .. dolarlarýný fizikiye çevirmeyi örgütleyebilmesi servetlerinin gün ve gün erimesine son verebilir. Burada vatanseverlik kýsvesi altýnda; dolar sahibi olmak , hele hele sistemden çekerek ülke ekonomisine çok büyük zarar verildiðini ima edenlerin aslýnda tatlý su vatanseveri olduðunu , dolar sahibi olmak için mümkün olan en düþük kur dan dolara döneceklerinden þahsým adýna zerre þüphe duymuyorum. Vatanseverlik frekanslarýmýz zaten farklý onlarla. Ayný gemide olmamýz da mümkün deðil. Bilhassa ayný gemideyiz býdý býdýlarý yapan bazý yöneticilerin kimlere neler neler yaptýðýný , asla söylediklerinden deðil yaptýklarýndan bildiklerimiz özellikle bir kaç yýldýr ortada iken. Bazý anlý þanlý forumdaþlar da , dolar 1 sene önce buradaydý bakýn 1 sene geçmesine raðmen hala açýklanmýþ enflasyonun !! þu kadar puan üzerinde algýlarý da , tamamen mümkün olan en düþük kurdan dövize geçme isteklerinden farklý deðil.
Azalan , yok olan bir þeyin deðeri ölçeklendirilemez. Evet bu yazdýðým da bir algý yöntemidir , doðru. Bir kaç ay kýçý kýrýk faizinden olmakdan daha fazla deðildir bunun maliyeti. Ya , bu bana mý kalmýþ , piyasayý etkilemez ki , alacaðým faizden de olurum gibi , mahrum kalacaðým kýrýntý faiz de olsa sen mi karþýlayacaksýn endiþeleri , rasyonel yönetme becerisini kaybettiðini düþündüðüm ,liyakati yetersiz ekonomi yönetiminin aslýnda orta vadede ülkeye çok daha büyük zarar vereceði yöntemlerle eriyebilir. 100-200 bin kiþinin dolar servetinin erimesi mi devletin erimesi mi önemli sorusu da aslýnda üzerinde bir miktar düþünüldüðünde doðru soru olmadýðýný da düþünüyorum.
Böyle devam ederse , eksiye düþmüþ olan net rezervlerimiz yanýnda brüt rezervlerimiz de ucuz fiyatlardan satýlýp eriyip gidiyor.
Cuma saat 09.00 da piyasalar yeniden açýldýðýnda dolar hangi seviyede olacak acaba?
5,65-5,70 arasý bir seviyede olursa güzel bir tanzim satýþ imkaný yaratýlmýþ olur diye düþünüyorum.
5,77’li seviyelerde bir açýlýþ bekliyorum
Yer Ýmleri