Originally Posted by
human01
malesef katýlmýyorum.Dema hareketli ortalama gayetiyi çalýþýyor 4 saatte.Tabiki baþarý oraný %100 deðildir.Fýrsatlar hiçbir zaman bitmez.Teknikten anlayan biri zaten bunuda bilir.Önemli olan stop noktasýný belirleyipkatlanýlacak zarar hesab edilerek iþlem yapýlýr.4 saatlik sistemler, zaten statik olarak kabul ediyor ve üstünde indikatör kullanmayý bilmiyorsan zaten teknikçi deðilsindir.Ama bende asýl olarak teknikçi deðil temel analizciyim.Bu konuda da gayet iyiyim.
1)ben size tradingin temel doðasýndan bahsediyorum...
2) teknik analiz konusunda bilginiz olsa dema nýn da bir statik gösterge olduðunu bilirdiniz... bir zaman fiyat skalalý grafiðin üzerine indikatör atýnca dinamik bir görüntü elde etmiyorsunuz yani ...
2.5) teknikçi olmak falan bunlar içi bomboþ anlamsýz kavramlar profesyonel bir trader için....
3) katlanýlacak zarar mutlaka stop noktasý belirlenerek de konmaz. yani bir stop noktasý olmadan da trade yapýlýr ( para yönetimi baþka þey bir pozisyona stop koymak baþka þey , ikisini birbirine karýþtýrmayýn ).... yani bir pozisyona girerken stop noktaný da belirle kavramý her zaman uygulanmasý gereken bir kural deðildir. birinci maddede ne yazdým dönüp onu okuyun sonra tekrar , deminki yazdýðýmý okuyun , bir pozisyondan stop noktasý belirlemeden hangi koþullarda nasýl çýkýlýr belki çözebilirsiniz... yazýlarýnýz bu iþin henüz abc sinde olduðunuzu belli ediyor... ve spekülasyona baþlarken grafiklerle teknik analizle baþlanýrsa sonradan kiþilerin trade alýþkanlýklarýný düzeltip doðru yola sokmak zorlaþýyor ne yazýk ki ...
Samuraylarýn pirinç tarlalarýndaki çay seramonilerinde , çay kaselerinin içine dalýp , suikast için vakit kollayan hain ninjalardýk. Hamza Sütbýyýk ( AKA Klaus Maximilian Kerpenter Münche ) - Mazardium EF87 ® madeni uzmaný
Yer Ýmleri