-

Originally Posted by
Batman
Ben odedigim borcum olmadigi halde mb verilerinde icralik gozukuyormusum dusunun artik
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Mb verilerini biz nereden gorebiliriz?
-

Originally Posted by
Alsat
Evet. Son 3/4 yıldır buradayım. Ekonomi o kadar farklı işliyorki burada alışmak çok zor ( aslında aşırı kolay). Araç almak için audi bayisine gittik, 46 bin dolar dedi A4 premium paket için, dedim ki peşin ne olur

adam güldü anlamadım dedi

Bizim için farkeden birşey yok dedi, ister 6 bin verin 40 bini aylık $1000 ya da $500 şeklinde ödeyin ister tek seferde 46 ödeyin. Öğrenecez bakalım

Hastanenin acil servisine bir kere git ondan sonra yorum yaz. Iste onu okumak istiyorum
-

Originally Posted by
Ahmetg
Hastanenin acil servisine bir kere git ondan sonra yorum yaz. Iste onu okumak istiyorum
Acil gittiğinizde T.C sınırlarında tüm hastaneler size SGK ya göre bakmak zorunda.
Geçmiş yıllarda bakmazlardı.
-

Originally Posted by
Ahmetg
25 mart 2017 yılında kalp krizi geçirdim(geçirmişim-kayıtlar var,ispatlarım)
İzmir-Kent hastanesine acil gittim.
Anjiyo yapıldı 2 gece yoğun bakımda kaldım 5 kuruş ödemeden taburcu oldum.(bağkur emeklisiyim)
-

Originally Posted by
Ahmetg
Aslında bir kaç kere tecrübe ettik. Burada gelir beyanına göre devletin sağladığı bir sigorta var, genellikle fakir kesim yararlanıyor.( Medicaid, obamacare vs. gibi birşey). Hastane aciline gittiğinizdeki durumunuz tamamen sigortalı olup olmamanızla ile ilgili. Mesela benim sigortamla gittim 2 kere acile, yaklaşık 2000 dolar bir fatura çıksardılar fakat benim ödemem gereken $100. 100 dolar üzeri ne gelirse gelsin sigorta karşılıyor. Normal servise gidersem de 20 dolar benim ödemem gereken (co-pay), üzerini sigortam karşılıyor. Eğer sigortanız yokken acile giderseniz baya bir sıkıntılı süreç yaşarsınız. Türkiye ile kıyas edecek olursak, Amerika hastane işleri konusunda çok kötü diyebilirim. Çok uzun bekleme süreleri, yüksek faturalar, bin çeşit sigorta çeşidi vs.
-

Originally Posted by
iki gozum
25 mart 2017 yılında kalp krizi geçirdim(geçirmişim-kayıtlar var,ispatlarım)
İzmir-Kent hastanesine acil gittim.
Anjiyo yapıldı 2 gece yoğun bakımda kaldım 5 kuruş ödemeden taburcu oldum.(bağkur emeklisiyim)
2 gün önce ilk defa ilaç yazdırmak için mahalle sağlık kurumuna gittim.(randevusuz)
Bey efendi bi doktor çok ilgi alakalı ve dedi ki burada her şey ücretsiz yapılıyor.(muyene ,kan tahlili vs.kibarca dedi ki ... ama randevu alırsanız iyi olur)-ben güldüm(aslında içimden ne güzel memleket dedim)
-

Originally Posted by
iki gozum
Acil gittiğinizde T.C sınırlarında tüm hastaneler size SGK ya göre bakmak zorunda.
Geçmiş yıllarda bakmazlardı.
biz amerikadan bahsediyoruz
-

Originally Posted by
Alsat
Aslında bir kaç kere tecrübe ettik. Burada gelir beyanına göre devletin sağladığı bir sigorta var, genellikle fakir kesim yararlanıyor.( Medicaid, obamacare vs. gibi birşey). Hastane aciline gittiğinizdeki durumunuz tamamen sigortalı olup olmamanızla ile ilgili. Mesela benim sigortamla gittim 2 kere acile, yaklaşık 2000 dolar bir fatura çıksardılar fakat benim ödemem gereken $100. 100 dolar üzeri ne gelirse gelsin sigorta karşılıyor. Normal servise gidersem de 20 dolar benim ödemem gereken (co-pay), üzerini sigortam karşılıyor. Eğer sigortanız yokken acile giderseniz baya bir sıkıntılı süreç yaşarsınız. Türkiye ile kıyas edecek olursak, Amerika hastane işleri konusunda çok kötü diyebilirim. Çok uzun bekleme süreleri, yüksek faturalar, bin çeşit sigorta çeşidi vs.
senelik aile geliri 48K yi gectikten sonra subvansiyon kalkiyor
ondan sonra kol gibimi bacak gibimi bir seyler giriyor
siz faturalar gelince goreceksiniz su anda gormediniz. Bazen burada benzin ucuz araba ucuz diyorlar kahkaha atasim geliyor
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri