hayýr demek istediðim baðýmsýzlýk komple ülkece bir atýlýmla inþa edilir.Tarýmda, eðitimde, sanayide.Ýlk önce 453 milyar dolar borc yap betone göm sonra 166 adet rus füzesiyle baðýmsýzlýk tasla.Ben cocuk deðilim zamanýnda ucak fabrikasý bile acan ülkeyi saman ithal eder duruma düþürmüþ memleketim saðcýsýnýn bu bagýmsýzlýk zart zurtlarý kulaða bayat geliyor sadece.
Kitaplýðýmýn bir rafý sadece 2. dünya savaþýna ait roman, belge, kitap vs için ayrýldý.
Benim doðum tarihime bu kadar yakýn bir insanlýk dramý, 50 yýldýr hep ilgimi çekmiþtir.
Ýkinci dünya savaþýnýn parsasýný toplayan ve dünya liderliðini kazanan devlet malum ABD.
Bu açýdan ele alýnýrsa Franklin Delano Roosevelt ABD tarihinin en büyük, en yararlý (kendi devleti açýsýndan tabi) baþkaný.
2. Dünya Savaþýnýn en çilekeþ ülke ve halký Sovyetler...
Onlarýn kaya gibi duruþu olmasa (Fransa gibi daðýlýverseler) 2. Dünya Savaþý belki de kazanýlmazdý.
Rus edebiyatýnda 2. Dünya Savaþý baþlý baþýna bir bölüm.
Þolohof, Simonov, Ehrenburg'un 2. Dünya savaþý ile ilgili kitaplarý en sevdiðim kitaplardýr.
Elbette abi. Ama sýralama yanlýþ olmuþ. Stratejik hata yapmýþlar. Ýklim, cografya, alan büyüklüðü, muhtemel mukamevet hesaplarý yapýlamamýþ. Almanlar saldýrmadan Sovyetlerin Avrupa sahasýna inip galip gelme gibi bir gücü ve planý yok iken, periþan eylemiþler kendilerini.
Hitler her bir b. maydanoz olmustur, yahu Dingilterenin isini bitir orasýnýn üs olacaðý belli, Akdenizde kesin hakimiyet saðla, Cezayirdeki Fransýz donanmasi ve Mýsýrdaki Dingilizler...
Gitti dümbük herif, bir de SSCB'ye saldýrdý...
Dikkat edin Rusya demiyorum SSCB, ikisi farklý seyler...
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Yer Ýmleri