Originally Posted by
bzaferb
Kiracidan yana derdi olan cok anlaþilan
Ben kiraciyim arkadaslar. Istanbul bahcelievler de oturuyorum. 5 yildir ayni ev.
Ev sahibi gecen gün aradi, sizden çok memnunuz ama bu yýl illa ki %10 kira artiþi isterim diye diretti. Tek maaþli memur olarak kira beni aþmaya baþladi. Uygun, kiralýk ev ariyorum, þimdilik malum siteden.
O civarda kiraci arayan arkadaþ varsa konusabiliriz
Not: Banka kredi notum 100

Ziraat bankasinin verebildigi kadar kira ödeme dekontlarini da sunabilirim

Hic sekmez,ayýn 15 inde maaþ alirim ve o gün trink hesabiniza gecer kira
GT-I9500 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi

Originally Posted by
diproyal
Sn. bzaferb,
Ev sahibiniz bu ay ortalama %12,2 talep etme hakký olmasýna karþýn, %18 indirim ile kira artýþ talebinde bulunmuþ. Yani reel olarak kiranýz düþmüþ. Tek maaþlý bir memur olarak bir önceki yýla göre gelirinizde %10 üzerinde artýþ olma ihtimalinin yüksek olduðunu tahmin ediyorum.
Günümüzde düzenli ödeme olmasý gereken normal bir eylem iken maalesef az bulunan bir durum olmuþ gibi gözlenmektedir.
Diðer bir ifade ile hepimizin dürüst olmasý gerekiyor ki tüm sistem iþlesin yani dürüstlük normal bir eylemdir. Maalesef günümüzde bir artý deðer gibi yansýtýlýyor.
Özetle ortada bir yatýrým ve yatýrýmýn geri dönüþü durumu var. Eðer kira artýþ hýzlarý enflasyonun altýnda olmaya devam ederse kira çarpanlarý git gide artar ve konut yatýrýmý yapýlmaz ve arz eksikliðinden kaynaklý olarak her yýl taþýnmak zorunda kalan bir döngü baþlar...
Anladýðým kadarýyla günümüzde normal ve zamanýnda ödeme gerçek

Originally Posted by
bzaferb
Yazdiginiz herþeyde haklisiniz.
Ama þoyle bir durum varki, 20 yilda istanbulda kiraci olarak ev degistridigim zamanlarda depozitomun tamamini hicbirzaman alamadim. Yani ev sahipleride bu konuda temiz degiller. ( 1000 dolarimin nasil üzerine yatildigini onceki sayfalarda yazmistim). Önceki yillarda enflasyondan fazla artiþ yapalim dediginde de itiraz etmemistim. Onun icin memnun ya bizden
Haliyle dürüst düzen teorisine göre yaþanmayan bir ülkede dürüst ve zamaninda her kirasini ödeyen kiracinin bir artisini piyasa herzaman sunar.
Sunmasi gerekir.
Evi bulup cikiyorum dedigimde de ev sahibimin tepkisini burdan yazarim
GT-I9500 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Depozitonun üstüne yatýlmasý yazýnýzý da hatýrlýyorum. Tamamen ev sahibinin yapmýþ olduðu ayýp bir eylem.
Sözüm sizinle ilgili olmayýp siyasette de söylenen duruma örnek bulunmaktadýr. Çok dürüst siyasetçi denen bir siyasetçi vardý. Olmasý gereken durumdan dolayý pozitif ayrýþmak sanýrým sadece bizim gibi geliþmekte olan ülkelere özgü bir durum.
Dediðiniz gibi mal sahibinin tepkisini de merak ediyorum. Kira artýþ konuþmasýný artýþýn gerçekleþeceði ay mý yapýyorsunuz yani gelecek ay %10 zamlý gibi.. Pek bir zaman kalmýyor gibi oluyor ondan dedim..
Yatýrým tavsiyesi içermez ve asla yatýrým tavsiyesi DEÐÝLDÝR.
Yer Ýmleri