Balon patladý, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatýrým yapmak mantýklý
Faizler inerse, þimdi almak mantýklý deðil
Faizler iniþe geçince alacaðým, þimdi kiracýlýk daha karlý
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iþ'de yok
Dünya malý dünyada kalsýn, ben ahirete yatýrým yapýyorum kardeþim, ne evi.
Arkadaþ doðru demiþ portföy çeþitliliði arsa ev altýn dükkan döviz borsa nakit baktýnýz para çok sýradan 2. ye turlayin..þu an ne ucuzsa onda birikimi yönlendirin..
Yalniz arabada soyle bir durum var. Dovize belinden bagli. Dolardaki her kurus artis arabayi artiriyor
Dolarin dusmeyecegini varsayiyorsaniz araba almak bugun bile aptallik degil.
Ama evde oyle degil. Dolar artti diye aninda cimento demire zam gelmiyor. Illaki geliyor ama hemen degil.
Belkide yanlis dusunuyorum bilmiyorum
Yatýrýmlarýn çeþitlendirilmesi konusunda haklýsýnýz.
55.000 EUR ile yatýrým ile 305 Euro gelir elde edeceksiniz.
Bu þekilde bir hesap ile karþý taraf riski ve kur riski olmadýðý dönemde 15 yýl sonra geri dönecek.
Uzun vadeli sabit getirili bir euro yatýrýmý yapsaydýnýz bu yatýrým Türkiye bonolarýnda 20 - 25, Meksika bonolarýnda 17 yýlda dönecekti. Tabii burada karþý taraf riski var. Bu yatýrým hesaplandýðý gibi giderse size yaklaþýk 2-10 yýl kazandýracak. Kaynak.
Umarým kur ve karþý taraf riski ile karþý karþýya kalmazsýnýz.
Tekrar hayýrlý olsun.
Yatýrým tavsiyesi içermez ve asla yatýrým tavsiyesi DEÐÝLDÝR.
Ortada kur riski diye biþey yok. Kur artarsa ev fiyatlarý da ayný oranda artar. Son 5 yýlda döviz bazýnda ev fiyatlarýnýn erimesinin sebebi fütursuzca yapýlan konut arzýydý. Istanbulda þuan bildiðim kadarýyla 200 bin satýlmamýþ konut var.
Fikirtepeyi 50 bin konut yapacaklardý, kadýköy emsal artý vs..
Arz cok talep ayný..Doðal olarak ev fiyatlarý dolar bazýnda çakýldý.
Bundan sonra secimi kazanmak için tekrar bu hamleyi yapar mý hükümet bilmiyorum (inþaat=iþ=oy)
Bankalarýn uzun süredir inþaata kredi vermediðini biliyorum. Ins bu yolda ilerlerler.
Özetle ortada kur riski yok, arz patlamasý riski var.
Kur riskini tanýmlamam gerekirse bir yatýrým esnasýnda elde edilen gelirlerin yatýrýmýn takip edildiði para birimi cinsinden farklý olmasýdýr. Nakit akýmýnýn para birimi ile takip edilen para birimi arasýndaki fark gibi düþünebiliriz.
Örneðin yatýrýmýmýzý fonksiyonel para birimi cinsi olarak Güney Afrika Rand'ý takip ederek gelirlerimiz de Ýngiliz Pound'u olursa burada ZAR/GBP paritesindeki deðiþim kadar kur riski vardýr.
Bu risk getiride saðlar götürü de![]()
Yatýrým tavsiyesi içermez ve asla yatýrým tavsiyesi DEÐÝLDÝR.
Yer Ýmleri