Originally Posted by
oguzvortex19
Buenos aires / istanbul
3+1 daire kirasý þehir merkezinde 3785tl /4039tl
Þehir merkezi satýlýk m2 fiyatý 22800tl / 9200tl
3+1 kiralýk evin 120m2 oldugunu varsayalým
Buenos aires kira çarpaný 720
Ýstanbul kira çarpaný 273
Sitedeki verilerde bir absürtlük yoksa 70 yýl carpanlý ev almak pek mantýklý deðil ama Kendimi oradaki insanlarýn yerine koyuyorum eðer rahat rahat dolar altýn vs alamadýðýna göre heralde varlýðýmý koruyayým diye gayrimenkule yöneliyorlar.Arjantinde kriz gelsinde ev alayým diyenler terse gelmiþ görünüyor. 3-5 yýl önce kira çarpaný 100yýl ve üzeri deðilse
YTD
https://www.numbeo.com/cost-of-livin...city2=Istanbul
Oðuz bey bu tarz sitelere itimat etmektense bizzat oralarý görmenizi tavsiye ederim. Arjantin'de 1 yýla yakýn yaþadým Daha yeni pandemiden önce Ocak 2020 de Buenos Aires'teydim. 2+1 evde kaldým. Þehrin tam merkeziydi. Dikili taþýn ve meþhur Teatro Colon'un karþý bulvarý olan Av.9 de Julio'nun 1 arka paralelinde kaldým. Þöyle söyleyeyim kaldýðým muhit Þiþli-Cihangir ayarýnda bir yerdi.
Kirasýna aylýk 850 Dolar ödedim. Ve kaldýðým dairenin bir alt katý 105 bin dolara satýlýktý. Yani 123 aylýk kira çarpaný demek oluyor.
Bu arada Buenos Aires de dahil olmak üzere Arjantin'de Iguazu, Cordoba, El Calafate, ve Ushuaia'da kaldým. Tüm bu saydýðým þehirlerin hemen her yerini gezmeme raðmen sokaklarda bir tane bile emlakçý göremedim desem yeridir. Hatta durumu eþime anlattýðýmda bizde neredeyse bakkal gibi her sokakta emlakçý olduðunu ve bizdeki gayrimenkulün ne denli balon olduðunu vs...
Halký da bizim gibi gayrimenkul düþkünü deðil. Birden fazla ev alma olayý pek yok. Yemeyi, gezmeyi, eðlenmeyi seviyorlar. Sanýlanýn aksine alým güçleri bizden daha yüksek. Restoranlarý neredeyse full çekiyor. Evde yemek yapma kültüründen ziyade Restoranlarda yemek yeme kültürleri var. Dýþarýda yemek yemek bizdekine nazaran çok daha ucuz. Ve Orada yediðiniz parilla, asado larýn tadýný Türkiye'de Nusrette bile bulamazsýnýz ki zaten Nusret eðitimini Bunos Aires'te aldý. Arjantin'deki etlerin sýrrýný hayvanlarýn doðada yediði otlarda olduðunu söylüyorlar. Doðasý muhteþem herkese tavsiye ederim, pandemi bitince THY nin direk uçuþlarý var.
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Yer Ýmleri