Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
Farklı bakış açısı. Dediğiniz gibi nereden baktığınızda bağlı.30 yıl öncesi düşük kira çarpanlarından bahsediliyor.
Burayı okuyan biri demekki o yıllarda ev sahipliği oranı %90 sanır.
Öyle ya 120 ayda ev alabiliyorsun.
Anlaşılamayan konu, vatandaş o zamanda zorlanarak ev alıyordu.
Büyüklerimiz emekli ikramiyesi ile acaba nasıl ev alırım onun planlarını yapardı. Kirayı ödemeyemeyen yada zorlanan çok kişi vardı.
Bu kadar düşük kira çarpanında demekki onların aklı ermiyormuş şu durumda.

100 kira çarpanına düşse ne farkeder. Sen yine onu 200 asgari ücretle aldıktan sonra değişen bir şey yok. Dersen ki bu 100 asgari ücrete düşecek, talebin nasıl patlayacağını tahmin etmek zor değil.

NOT : o yıllarda konut alım gicü, aylık gelire göre yine düşüktü. Faiz oranları da şuanın 3-5 misliyldi. Google den küçük bir araştırma ile isteyen görebilir
Hayda google dan araştırma yapmıyorum ,zaten o zamanları bilen biriyim.Benim babam astsubaydı emekli ikramiyesi ile küçükesatda aynı binada bir ev bir dükkan almıştı.Yıl 1980 .O zamanlar ev almak daha kolaydı.Google a ne gerek var bu topikte yaşı yeten bir sürü arkadaş var sorun söylesinler.Eminim beni doğrulayan arkadaşlar olacaktır.Ben 1994 de ilk evimi aldığımda çarpanlar 120 aydı.Bu realite nesine itiraz ediyorsunuz anlamadım.Geleceğe projeksiyon bambaşka bir şey belki 90 lı yıllara döner belki bambaşka bir şey olur,onu göreceğiz.