Balon patladý, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatýrým yapmak mantýklý
Faizler inerse, þimdi almak mantýklý deðil
Faizler iniþe geçince alacaðým, þimdi kiracýlýk daha karlý
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iþ'de yok
Dünya malý dünyada kalsýn, ben ahirete yatýrým yapýyorum kardeþim, ne evi.
Valla benim gibiler için kiracý olmak çok zordur..çok rahat olman lazým...zaten deðiþikliði sevmem...3-5 senede bir ya artýþ oraný, ya ben oturacaðým vs taþýnmak zorunda kalýrdým.
Allah iyi bir kiracý nasip etti...10 yýldýr oturuyor..o da benim gibi herhalde...bu yýl %11 zam yaptým...zam yok, yoksa çakýyorum deseydi, tamam derdim herhalde...þimdi yeni kiracý Ýçin ilan ver, görüþ, hýrlý mýdýr hýrsýz mýdýr...zaten kriz ortamý...üf, tam sýkýntý.
Ben de evlendikten beri kiracýyým ama biraz kendi tercihim biraz da bu fiyatlardan ev almak iþime gelmiyor...
Ýlk evim Erenköy Ýnönü Cad.deydi...2001 den 2012 ye kadar oturdum...Sonra ev sahibi evi satacaðým dedi (ki sattý) ben de istemiye istemiye çýkmak zorunda kaldým...Yoksa memnundum evimden ve semtimden...
2012 den beri de Ümraniyeye baðlý Soyak Yeniþehir Þelale Evlerindeyim...Ýþime çok yakýn diye ve de site olarak tam aradýðým özellikte (çocuk 5 yaþýndaydý taþýndýðýmda) olduðundan taþýndým buraya...Çocuðun okulu da yakýndý (ilkokulda 200 mt idi) hala da yakýn sayýlýr (2-3 km)...Yine memnunum evimden...Ve evsahibim de çok anlayýþlý...Anlaþýyoruz bi þekilde...Çýk evi satacam demediði müddetçe çýkmam...
Çok deðiþikliði sevmem ben de ehlikeyf biriyim...Ama kiracýlýðýn tek kötü yönü hep diken üstünde oturmak ya birgün çýkmak zorunda kalýrsan diye...Umarým olmaz anlaþýp gideriz...
F-35 Programý Direktörü Fick:
"Biz bir yýldýr sessiz ama bilinçli bir biçimde tüm parçalar için alternatif üreticiler bulmak üzere harekete geçmiþtik.
Türkiyenin ürettiði parçalarý temin edeceðimiz alternatif üreticiler bulundu."
Bu programdan bile atýyor adamlar bizi...
asla çýkmak zorunda deðil, bütün yasalar kiracýdan yanadýr.. mal sahibinin en haklý durumunda bile minimum bi yýl sürer kiracýyý çýkartmak.. kiralar ödenmiyorsa yada kendi oturacaðý ilk evini satýn almýþ bi mal sahibi olsan bile çýkartamazsýn kiracýyý.. almayadan gelen oðul, çorumdan gelen baba falan, bunlar gerekçe bile deðil günümüzde..
buna mukabil kiracý çýkmak istiyorsa, bunu engelleyecek hiç bi sözleþme hiç bi yazýlý taahhüdün hükmü yok.. mesela 5 senelik sözleþme yaptýn, erken çýkarsan þu kadar tazminat ödersin diye sözleþme yapmýþ olsan bile, kiracý çýkmak istediði zaman çýkar ve herhangi bi tazminat ödemez.. sadece 'yeni kiracý bulma makul süresi' diye bi süre vardýr (2 ay yada en fazla 3 ay) çýkma bildirimi yaptýðý andan itibaren sadece bu 2 aylýk kirayý alma hakký vardýr mal sahibinin- yargýtay içtihatlarý bu þekilde
Yer Ýmleri