Balon patladý, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatýrým yapmak mantýklý
Faizler inerse, þimdi almak mantýklý deðil
Faizler iniþe geçince alacaðým, þimdi kiracýlýk daha karlý
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iþ'de yok
Dünya malý dünyada kalsýn, ben ahirete yatýrým yapýyorum kardeþim, ne evi.
Ben teþekkür ederim hassasiyetiniz için özür ne demek.Bu türkçe yazýlým konusunda biraz hassasiyetim var.Oktay sinanoðlunun videolarý var bu konuda izleyince baya etkilendim.Onun savý emperyalizmin en büyük silahý dildir,anadilinde düþünemiyen bir halkýn bilimde ilerlemesi çok zordur þeklindeydi.Bilimin dili ingilizce falan diyoruz öðrenmek elbette þart ,ama oktay hocanýn dediði de doðru kendi dilinde düþünmek yazmak çok önemli.
genel kurul yapýlmadan þirket anlaþmasý ortaklarýn kendi arasýnda yapmýþ olduðu bir anlaþmadan sonra yani þirketin genel kurul sonrasý almýþ olduðu karardan sonra tapuya gidilip arsa devri oldu ise tapu dairesi bunu ancak o þekilde onaylamýþtýr.
ama anlamadýðým babanýzýn olmadýðý bir genel kurulda veya mirascýlarý olmadan bu genel kurulu ve devir konusunu nasýl anlaþýp imzalamýþlar sözleþme olmuþ. ?
içinde bulunmadýðýnýz böyle bir yazýlý sözlü anlaþma olmadan tapu dairesi bunu devredemez de satamaz da.
tavsiyem yetkili kiþiyi kaale almayýn bile.
bulunduðum bölgede tapu dairesi çalýþanlarý ile anlaþýp 1 kiþiyi 4.5 Milyon tl dolandýrdýlar olay mahkemelik. konu ile ilgili olduðumdan bunun gibi yüzlercesi var.
benim fikrimi sorarsanýz her türlü alabileceðiniz bir yasal durum söz konusu.
Anlam, hergün bizim kendi çabamýzla kurduðumuz bir[I][U] hayattýr.
tahmin etmiþtim þuradan aldým buradan sattým a getireceðini konuyu..
ykbnk tkfen i falan geçtim hadiiii...
karel
knfrt
arsan
klmsn
yýllar önce knfrt nin tahta yapýcýsýný bizzat tanýdým..inan bana adam bilanço nedir onu bile bilmiyordu..
(hala yoktur sanmýyorum en son güneyde kendine villa yaptýrýyordu)
tknsa vardý mesela
7 tl den halka açýldý 14 leri gördü..(gösterdiler)
her yere þube açýyorlar þöyle olacaz böyle olacak..
bilançolar güzel..
bizim kiler harýl harýl mal satýyordu..
neyse yaaa..
peki..konu kapandý benim için..
Son düzenleme : gundwane; 19-12-2019 saat: 19:14.
Bir anekdot paylaþayým þu anda revaçta olan büyük bir holdingin bir þirketi .
Hissesi vardýr elimizde yüklü þirket 8 senedir yatay dar bantta .
Hisse çok ucuzdur takasta ilk 5 e girmektedir halka açýklýkta çünkü bedava hisse
Sahibi haber yollatýr arkadaþla hisseyi satýn buradan size ekmek yok diye .
Hisse 2013 de 5 dolar olduðu halde endeks hiç kýmýrdamaz artýk umut kesilir kabul edilir kýsmi olarak satýlýr .
Satýldýktan 3 ay sonra hisse 5 katýna çýkar ve temettü canavarý olmuþtur birden daha da süper bilançolar açýklamaya baþlar .
Tesadüfe bakýn ki dolandýrýcýlýktan içeri giren bir borsacý hapisten çýkmýþ .
Allah Allah ne enteresan deðil mi .
O dediðin hisselerde 7 haneli lot sayýsýnda hissen varsa gitsin de görelim .
Sermayesi kuvvetli bir hisse analiz yapta 5-6 milyon lot alalým kenara çekilelim bakalým gidiyor mu hisse 3-5 kat .
8-10 ton altýn sermayesi lamborginiyle maserattiyle gezen 83 yaþýndaki tanýdýðým bir amcamla da tanýþtýrýrým istersen
Madem öyle bir kar var her hisseden 10 milyon lot aldýrýrýz sorun deðil bizde fon yönetim ücreti alýrýz var mýsýn yok musun sen onu söyle
Þu an ve geçmiþte aldýklarý bir karar yok. Ocak sonunda Amasya'da genel kurul yapacaklarýný ilettiler bize bir whatsapp grubu üzerinden ama tebligat þeklinde deðil.
Ocak ayýnda ortaklar toplanýp arsanýn %50 paya sahip ortaða bedelsiz devri için karar alacaklarmýþ. Bizim oraya gidip genel kurula katýlma imkanýmýz yok. Ancak noter kanalýyla alýnan kararlarý kabul etmediðimizi bildirmeyi düþünüyoruz.
Sizce bizim katýlýmýmýz olmadan arsanýn %50 paya sahip ortaða devri yönünde genel kurul kararý alabilirler mi?
Bu kararý alýrlarsa tapu dairesi bu karar doðrultusunda iþlem yapar mý?
Biz arsanýn rayiç deðerden satýlýp paranýn þirkete bünyesinde girmesini ve devlete olan borçlar ödendikten sonra (cuzi bir borç var sanýrým 3-4 bin TL civarýnda) ortaklara daðýtýlmasýný talep ettik. Kabul etmediler.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
kurul yapýlmamýþ olmasý avantaj sizin için.
tabi kurula katýlýrsanýz veya birine vekalet verirseniz yinede katýlýn. þirketin kurulurken veya sonradan deðiþmiþ kararlarý olabilir toplantýya katýlmamalarý dahilinde atýyorum ikinci müdürün veya ilgili kimse onun dediði veya rey çokluðu ile geçerli olur vs vs tonla madde olur genelikle.
bu nedenle siz þimdiden wp dan delil olmasý açýsýndan ve yasal haklarýmýzý saklý tutacaðýmýzý bilinmesi adýna msj atýn kurulun iznimiz olmadan alacaðý kararlardan ötürü diye.
anlaþýlan baya karýþýk durum siz en iyisi þirketin genel kurul maddelerini belgelerini isteyip ona göre bir karar almanýz. toplantýya katýlmadým bensiz karar alýnmaz diye bir durum olmayadabilir.
Anlam, hergün bizim kendi çabamýzla kurduðumuz bir[I][U] hayattýr.
Ben Amasya'ya gitmek yerine noterden þirketin ve yetkili müdürün þirket sözleþmesinde kayýtlý adreslerine genel kurul kararlarýna þerh koyduðumuzu ve muhalefet ettðimizi bildiren bir tebligat göndermeyi düþünüyorum.
Karar defterine gönderdiðimiz bu tebligatý almazlar ise daha sonraki hukuki itirazlarýmda bunu belirtebilmek için.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yer Ýmleri