Balon patladý, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatýrým yapmak mantýklý
Faizler inerse, þimdi almak mantýklý deðil
Faizler iniþe geçince alacaðým, þimdi kiracýlýk daha karlý
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iþ'de yok
Dünya malý dünyada kalsýn, ben ahirete yatýrým yapýyorum kardeþim, ne evi.
Alternatif getiriye göre deðiþir. Bono faizleri düþerse, kira carpaný da yükselir.
Fed yüzde 0 cekti faizi. Evde 300 kira carpaný bile makul olabilir. Cünkü parayý ne yapacaksýn. EKSÝ 5 reel faize mi koyacaksýn (Turkiye)
Þuan evini satan adamlar TL'yi ne yapacak ki ? her sene reel bazda yüzde 5 erimesi garanti.
Aslýnda bunlar manasýz ,piyasada her enstrumanda her zaman paranýn el deðiþtirdiði iþlemlerin olduðu bir fiyat vardýr.O fiyat doðrudur,eðer bir fiyatta alýcý ve satýcý buluþmuyorsa o fiyat doðru deðildir.Sen evine doðru fiyat biçersen satarsýn,yoksa satamazsýn gerisi boþ.A, o fiyat çok ya da az dense ne denmese ne, birileri fiyatý normal görüp iþlem yapmýþ iþte ,demek ki fiyat doðru.Ha bizim hükümet gibi bankalardan vatandaþýn dolarýný vatandaþa satýp fiyatý baskýlamak gibi suni fiyatlamalar kýsa süre olur ama sonunda o iþ de patlar.Örneði 1994 de oldu 2001 de oldu))))))
Ohoo çok kazýk sordunuz. Ýstatistik hocam Ýsmail Dalay bile bu kadar insafsýz deðildi.![]()
Ben tiko para alýnmýþ evlerin bile alternatif maliyetini hesaplarken göbeðim çatlýyor.
Yok þu kadar kira aldým, yok kirayý kaçtan dolar yapmýþtým, yok evin þurasýna masraf ettim.
Bir de iþin içine kredi hesabý girerse benim motor su kaynatýr.
Çok da þeetmemek lazým.
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracý adayýnýz iyi birine benziyor olsa da, imza tarihi kontrat tarihinden 15 gün sonrasý olacak þekilde CEZALI TAHLÝYE TAAHHÜTNAMESÝ imzalatýn.
Ýlgili video > https://m.youtube.com/watch?v=fk69vY25PoQ
Bakýn bu doðru millet o yüzden uzun vadeli kredi iþini çok seviyor.Hem evde otururum kira vermem hem de taksitle yeri geliyor altýnla yeri geliyor dolarla kýyasý yapýlabilen bir yatýrým enstrumanýna yatýrým yapmýþ oluyorum diyor.Oturacaðýn ilk ve tek evin için mantýklý aslýnda,ama yatýrým amacýyla kira getirisi için o iþe giriyorsanýz bence hem zor hem mantýksýz bir iþ.Kredi bir nevi birikim kültürü de veriyor da, 10 yýl falan borç çok stresli çok uzun bir süre zaten ben borcu da sevmem , benim aklým ermez.
Bana sorarsanýz, þuanda sahip olduðum 1+1 evi 10 milyon TL'den satmak isterim. Bu þekilde ilana da koyabilirim. Ama sonuç olarak býrakýn 10 milyonu 1 milyona bile kimse almaz. Çünkü onun piyasasý þuanda 350 bin TL civarýnda oluþmuþ. Benim bu koþullar altýnda evime milyonlarca lira istemem beni fýrsatçý yapmaz, sadece aptal yapar.
Alýrken de doðal olarak o eve 200 bin TL teklif edebilirim. Bu beni vicdansýz yapmaz.
Fiyatýn ne olduðu bilmek gerekir. Fiyat alýcýyla satýcýnýn kavuþtuðu noktadýr.
Doðru hisse, doðru zaman.
Yer Ýmleri