Balon patladý, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatýrým yapmak mantýklý
Faizler inerse, þimdi almak mantýklý deðil
Faizler iniþe geçince alacaðým, þimdi kiracýlýk daha karlý
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iþ'de yok
Dünya malý dünyada kalsýn, ben ahirete yatýrým yapýyorum kardeþim, ne evi.
Bu kanun erkeklerin boþanmasýný ve evlenmesini zorlaþtýrýyor. Kadýnýn boþanmasýný ve evlnemesini kolaylaþtýrýyor. Nafakayý kaldýr velayeti parasý olana ver bir kadýn bile boþanmaya cesaret edemez ve evlilikler kurtulur. Ama kadýna hak verdiðin sürece ve bu haklarý arttýrdýðýn sürece evliliði bitirirsin. Çünkü erkekliði bitiriyor bu haklar. Hiç bir erkekte evde karýsýnýn karýsý olmak istemez.
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir!!
Bu haklar erkekligi bitirmesin, okuzler milletin kiz evlatlari ile rahat rahat oynasin, dogru ya.
Zaten bu þekilde örnek var .
Ben o semtte oturamam orayý satýp buradan alalým kocacýðým der hem anneme de uzak der olay biter .
Arkadaþým evi vardý niþanlýsý o ilçede oturmak istemedi kiralýk ev tuttu annesinin sokaðýnda
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kadýnda, erkekte eþit birer bireydir.
Ancak geçmiþten gelen kültür nedeniyle bu eþitlik henüz saðlanmamýþ ve kendilerine göre çözüm methodlarý geliþtirmiþler. Aslýnda medeni kanunun çýkýþ zamanýna bakarsak ilerleme kaydetmemiz gerekiyordu. Ama hala iki uzak uça sahibiz.
Koca korkusundan boþanamayanlar, nafakayý sevgilisi ile yiyenlerde ayný toplumun parçasý.
Çevremdeki örneklerin çoðunda þu oluyor.
Evlenmeden önce bir çok konuda konuþulup anlaþýlýyor. Sonra siyasette olduðu gibi fikirler seçim sonrasý gibi deðiþiyor. Güzel olan ev çirkin oluyor. Çalýþan insan çalýþmaktan vazgeçiyor. Eþin maaþý bir anda göze az gelmeye baþlýyor. Kýyafete karýþýlýyor. Sosyal çevre deðiþiyor.
Bir güç savaþý baþlýyor. Ýki olasý sonuç oluyor. Taraflardan biri pes ediyor veya boþanýlýyor. Tabiki bu benim gözlemim. Herkesin hayatý hikayesi farklý
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
O egeli ben deðilim
Sayýn Doktorum;Benim anlattýðým olayda, Bugün öðrendiðim bilgiye göre,73, daireli, 6 baðýmsýz bölüm dukkan olan bir binada , Ýnsanlar parasýný vermiþ,tapusunu almýþ,3-4 yýldýr oturuyor ,yaþýyorlar vs... Bunlarýn içinden 23 kiþiye , ölen müteahhitin borcu yüzünden bankadan icra Tebligati gitmiþ..Fakat bu herifin, müteahhit in yaptýðý diðer inþaatlarda durum farklýymýþ...Daha karmaþýk ve vahim...Belkide , Ýstanbul dýþýnda farklý þehirlerde de ayný þirketin maðdurlarý var.Simdilik bilemiyorum..
Ben þunu anlamýyorum.
Þirketin , bankalara trilyonlarca borcu varken nasýl tekrardan kredi veriyorlar..?
Bankalara ipotekli olan evlerin, üzerindeki ipotek kalkmadan, Alacaklý bankanýn ibraasi olmadan Tapudan satýþý nasýl yapýlýr.?.
Benim bildiðim,Tapu memuru alýcý tarafa "Brader bu evin üzerinde 70 Milyon borç ipoteði var, haberin olsun" demesi gerekiyor..Ve ,demiyor mu.?..
Banka da"Brader, müteahhit in bana kredi bircu var, önce bana olan borcunu öde,sonra tapunu al" demesi gerekiyor..Ve,demiyor mu.??
Hadi diyelim, alýcýlar dan 3-5 kiþi saf insandý,ipotek ne ,sonra baþým aðrýr mý, caným yanar mý,yanmaz mý, bilmeden ,katakulliye geldi, herþeye evet dedi,bastý imzayý aldý evin tapusunu...
Eeee.Diger + 20 Kiþi.Onlarda mý saf,cahil di.?..
Bir çok soru iþaretleri..
Acaip acaip iþler..Ve kanunlar..
Sn karadam suryapý ,teknik yapý, nef ev satarken tapuya gidilmiyor ki,gayrýmenkul satýþ vaadi sözleþmesi yapýlýyor insanlar ev aldýk sanýyor.Bankalarýn yaptýðý þey resmen usulsüz hem de devlet bankalarý bu iþe aracýlýk yapýyor.Bu iþlerin hukuki kýsmý üstüne sayfalarca yazarým ama bence gerek yok,bitmemiþ iskansýz ev alýnmaz diyelim geçelim.Bu ev alanlar topraktan ev alanlardýr gayrýmenkul satýþ vaadi ile almýþlardýr.Ýnanlar inþaat battýðýnda özcan denizin aralarýnda olduðu pek çok ünlü inanlardan ev almýþtý,bu ünlüler emlak alým satýmýna aþina insanlar,ama bir þekilde güven oluþturuluyor,sistem böyle iþliyor diye insanlar inandýrýlýyor.
Yer Ýmleri