Saðolsunlar bu düzeltmede bana da tekrar alma fýrsatý verdiler. Yoksa gerçekten çok üzülecektim.
Son bir iki yýlda bir kaç defa alýp sattýðým, her defasýnda kar ettiðim, her sattýðýmda da piþman olduðum iki hisse vardý. Petkim ve Yataþ. Son zamanlarda bana ayný duyguyu tekrar yaþatan hisse ise UÞAK oldu.
Bu hisseleri nedense, uzun vadede çok inandýðým halde prim yapýnca kaþýntý tutup sattým, anlamsýzca.
Satýþ tuþuna basarken son an bile kendi kendime, piþman olacaðýný biliyorsun ama yine de satýyorsun demiþimdir. Ýnanýn her defasýnda böyle.
Bu hisselerin hepsinin ortak yaný ise yeni yatýrýmlarýnýn sonuçlarýnýn satýþlara ve faaliyet karýna yansýmasý. Çeyrek bazlarda önceki çeyrek satýþlarýn üzerine çýkmasý. Özellikle Usak ve Yataþ bu yönü ile çok benziyor. 1.60 yataþta baþlayan maceram aralýklarla 5.20 de son buldu. Satarken kendi kendime dedim ki, artýk kýsa vadede çok fazla çýkmaz. Sonuç: kýsa vadede 13.20 lere geldi

Þöyle düþünün 1.60 arasý aralýklarla al sat 5.20 ye sattým. Yaklaþýk hisse baþýna 3 TL kazandým. Oysa 6-7 ay daha sabretsem hisse baþýna 8 Tl daha kazanacaktým.
Kýssadan hisse olsun diye anlatýyorum. Bu tür hisselerde dönemsel bazda satýþlar ve faaliyet karlýlýðý arttýðý sürece hisse fiyatý da artmaya devam edecektir. Temel göstergelerde bir deðiþiklik olmadýðý sürece bu durum süreklilik arzedecektir.
Bu kadar olumluluk içindeki tek handikap borçluluk oranýnýn yüksekliðidir. Mevcut karlýlýk oraný sermaye ihtiyacý doðurmamaktadýr. Ancak yönetimin de ne yapacaðý belli olmaz. Bu risk gerçekleþirse ve hisse fiyatý geri gelirse de ilk müþterilerden biri ben olurum o ayrý.
Yatýrým tavsiyesi deðildir. Bilinen mevcut verilerin yorumlanmasýndan ibarettir.
Yer Ýmleri