Teþekkürler iso2012
Peki açýklama zamaný anlamsýz derken!
Zaten yarýndan sonraki gün son gün degilmiydi 9. Çeyrek bütçe için.
SM-N920C cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teþekkürler iso2012
Peki açýklama zamaný anlamsýz derken!
Zaten yarýndan sonraki gün son gün degilmiydi 9. Çeyrek bütçe için.
SM-N920C cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ciro ve faliyet karý fena deðil ama finansal giderler geçen seneden daha fazla yemiþ dönem karýný malesef.
Geçen sene 3.ceyrekteki 53 milyon tl ciro yu yüzde 34 artýþla 71 milyon tl 'ye çýkarmýþ.
Faliyet karý 9.8 milyon tl geçen seneki 9.3 milyon tl 'den %5 fazla gerçekleþmiþ. Ama 9 milyon tl finansal giderden dolayý 880 bin tl dönem karý olmuþ.
5.4 milyon tl dönem karý geçen seneki 1.7 milyon tl karýn 3 katý olmasý olumlu. Ancak biraz daha düþürmeli finansal giderleri.
Son çeyrek ile birlikte sermayesi kadar faliyet karý açýklayacak þirketin dönem karý 5-6 milyon tl lerde kalmamalý.
Tabi patronumuzda 9 aylýk bilançolar denetimsiz olduðu için finansal gideri bilerek þiþirmiþ de olabilir.
Bundan 3-4 sene önce yataþ da iyi faaliyet karlarýný finansal giderler ile eritiyordu þimdi 58 milyon tl 9 aylýk dönem karý var. Hisse 23 tl lere geldi. Finansal giderleri azaltabilirse uþak da bir sýçrama yapacaktýr ama bu çeyrekte gelen bilançoya göre daha zamaný var gibi.
Þimdi söz tahta yapýcý da artan ciro ve faliyet karýný mý görecek yoksa finansal giderler ile düþük gelen dönem karýný mý?
Bunlar tamamen þahsi yorum ve çýkarýmlarýmdýr.
Ytd
SM-A520F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2017 6 aylýk kari 4.6 milyon tl
2017 9 aylýk karý 5.3 milyon tl
Yani son çeyrekte kârý gerilemiþ bu olumlu bir durum deðil.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Hedef 12 Aylýk bilanço 😀
Artýk yapacak bir þey yok.
Lenovo P1a41 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaþlar ben demedim mi çakallýk yapacak diye.bak spek misin nesin senin insan olmadýðýn ortada buna þahitlik edecek çok insan var.bu hisseyi þirketi batýrmadýðýn sürece alamayacaksýn.2 ye getir 2,50 ye getir ne halt istersen yap.sen bu kucaða oturdun bir kere ne zaman kalkacaðýný ben belirleyecem.senin bu bilanço ihracat artýþý hikayelerini kuþ aklýyla inanmaz.oyna istediðin kadar ama unutma benim kucaðýmda oynuyorsun.ahlaksýz paraya iman eden yaratýk.
bütün gün endeks eksideyken hisse can çekiþirken kapanýþtan sonra açýkladýlar,, bence eksi endekste fazla oynayamacaklarý için böyle yaptýlar,, yarýn biraz kýpraþýp yoluna devam eder,, ciro artýþýna raðmen gider fazla ama yatýrým yapýldýðýný düþünüyorum,, yani iþi büyütüyorlar,, elimde çok yok ama uzun vadede az az almayý düþünüyorum
2016 9 aylýk kari 1.6 milyon tl
2017 9 aylýk karý 5.4 milyon tl
Böyle bakýnca da çok olumlu görünür.
Bir þirketin bilançosunu incelerken sadece dönem karýna bakmanýz doðru deðil.
Eðer bu mantýkta iseniz gyo lara bakýn her sene yeniden deðerleme yapýp büyük karlar getirirler ama pek uçan kaçan da olmaz o büyük karlara raðmen[emoji6]
Üstte de detaylý yazdým evet çeyrek karý düþük gelmiþ ama bu tamamen finansal giderlerden kaynaklanýyor.
Geçen yýl ayný çeyrekte 7 milyon tl olan finansal gider bu sene 9.3 milyon tl. Yani ayný finansal giderler bu sene de olsaydý þuanda 800 bin deðil 3.1 milyon tl dönem karý konuþacaktýk.
9 aylýk toplam bakýldýðýnda giden kar daha fazla.
Geçen sene 9 aylýk toplam finansal gider 20 milyon tl iken bu sene 26 milyon tl.
Yani yine ayný finansal gider olsa 5.4 milyon tl 9 aylýk kar 11.4 milyon tl olacaktý.
Bu þirketin ciro ve faliyet karý sorunu yok sadece finansal gider sorunu var. Sadece bunu hallederse geleceði iyi olur.
Halledemezse yerinde saymaya devam eder.
Bunlar da benim þahsi görüþlerimdir.
Ytd
SM-A520F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri