Originally Posted by
ekfuture
O da sorun deðil, döviz kuru 3 ay ayný giderse, enflasyon kaybý kadar deðerlenmiþ olduðundan alým stratejim gereði, kuru enflasyon kadar iskontolu gibi görüp alýma devam ediyorum. Bugün kur 5.64, bir ay sonra kur yine 5.64 ise ben bu kuru 5.58 gibi görüp ilave alým yapýyorum. Stratejimin en güvenilir yönü alýmlara kurlarýn nispeten düþük olduðu zamanda baþlýyor olmamdýr. Kurun 4.80 tl'ye iniþine kadar alým yapacak bir stratejim var. O seviyelere gelirse biraz kaldýraç kullanýp biraz daha aþaðý seviyelere kadar dayanabilirm. Bu hükümetle iþlerin yoluna gireceðini düþünenler kurlarda istikrar olacaðýný öngörebilirler ama ben kesinlikle bir þeyler olacaðýndan eminim. Malýmýzý çok iyi tanýyorum çünkü.
Sorun þu sizin aldýðýnýz dolar , dolarýn deðerini TL ye karþý arttýrmaz. Hatta daha kötüsünü diyeyim sizin aldýðýnýz ancak bankada tuttuðunuz dolarla devlet dolarýn TL ye karþý deðerini düþürüyor yani sizin paranýzla sizi vuruyor.
Dolarýn deðerini arttýracak þey kaldýraçlý piyasalardýr. Nasýl swap operasyonunda yabancý inat etti 1 ayda dolarý %10 yukarý aldýysa þuanda kaldýraçlý piyasalarda dolarý alacak birileri ortaya çýkarsa dolar artar yoksa usdtry ya stabil devam eder yada kamular basarsa aþaðýya gider.
Dolar artacaksa birileri fiziki istediði kadar alsýn ne yazýkki hiçbir anlam ifade etmiyor ancak yabancý bankalarýn traderlarý tek tuþla milyar dolarlýk iþlem açabiliyor ve bize o adamlar lazým yoksa 10kr aþaðý 10kr yukarý sürünüp durur bu grafik.
Bu bademlerin belkide en iyi yaptýðý þey usdtry yi kaldýraçlý piyasalarda iþleme imkansýz hale getirmek oldu. Fx de swapdan durulmuyor, viopda makasdan. Fiziki hariç trade edilemez hale getirdiler usdtry yi ki fizikilere bile iki arada bi derede vergi kitlediler. Sonuçta bu konsolidasyon dönemide bitecek ancak iþte ayakta kim durabilecek o önemli.
Yazdýklarým yatýrým önerisi deðildir akýllý olun kendi aklýnýz var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.
Yer Ýmleri