Borcun çevrilme oraný ve hangi orandan cevirildiginin çok ciddi korelasyonu olmali.. politik istikrarsizligi da katsayýya ilave edersiniz..
SM-A520F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borcun çevrilme oraný ve hangi orandan cevirildiginin çok ciddi korelasyonu olmali.. politik istikrarsizligi da katsayýya ilave edersiniz..
SM-A520F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Cari fazla verirsen borç azalýr. Atatürk dönemi gibi 15 sene fazla verirsen borç morc kalmaz hakikaten imf ye borç verirsin.
Bunun için halk gibi halk lazým bizim necip türk milleti harcamayý gösteriþi çok sever üretmeyi sevmez üretim diyen hükümeti de kesinlikle seçmez. Borç alýp tatlý hayat yaþatacaðým diyen oyu kapar bu memlekette. Borçlar daðý aþýp çark dönmez olunca da beceremedi denir tukaka yapýlýr gönderilir 2 3 sene ya darbe ya sýkýyönetim olur teknokratlar gelir azýcýk düzelir gibi olunca da millet yeni borç getirip para yedirecek tipi itina ile bulur seçer.
Mesela berat ne yapsýn abi??? Adam kucaðýnda 500 milyar dolar borç üstüne açýk bilmemne ile bildiðin enkaz devraldý, kimse o açýðý yapanlara hesap soruyor mu? Ben beratý sevmem ama yemin ederim üzülüyorum adama ne yapsýn yok yani batmýþ bitmiþ kucaðýnda bulmuþ doðru olaný yapsa seçim kaybediyor yapmasa artýk borç alacak þey kalmamýþ nedir yani çözüm önerisi?
Bu detay sizce önemsiz mi?
Dýþ borcun yýllýk faizi %8 Özel sektör için %10'un üzerinde. Ortalamasý %9-10.
Dikkat edelim: Aslýnda Türkiye uzun süredir belki de cari fazla veriyor ama yýllýk neredeyse 30-40 milyar dolarý bulan bu faiz ödemeleri nedeniyle cari açýk oluþuyor.
Bu detay aslýnda zurnanýn zýrt dediði yer.
Küçümsememek lazým.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Þimdi geçmiþ yýllardaki konsolidasyonlarý inceleyelim beyler.
Geyik iþini býrakalým bakalým.
2017 3,90-3,36 bu konsolidayon 9 ay sürdü
Yazdýklarým yatýrým önerisi deðildir akýllý olun kendi aklýnýz var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.
Borç yiðidin kamçýsýdýr sözünü biz belki de yanlýþ anlýyoruz.
Zira elinde kamçý tutan yiðit büyük ihtimalle borcu veren, yani alan deðil.
Elindeki kamçý ile yiðitlik taslýyor.
Uluslararasý borçlanma sistemi dünya politika arenasýnýn temel taþlarýndadýr.
Bu sistemi hafife alanlar ve küçümseyenler daha sonrasýnda tatsýz süprizler ile karþýlaþabilirler.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yer Ýmleri