Türk yatýrýmcýsýnýn %70' i dolarize olduðu söyleniyor. Tüm iþlemler bu %30 limit tl için mi? Böyle bir hareket nasýl bir ekonomik düzelme yaratabilir . Bu iþler %30 la nasýl olacak gerçekten anlamýyorum! Bu 30 lük dilimle inþaat sektörünü hareket saðlarsa nasýl geliþme olacak. Dolar için mi bu hareket . Anlamsýz. Faizin artmasý lazim yok sa düþmesi mi . Zor ....
SM-A720F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Türkiye Cumhuriyeti Merkez bankasý merkez bankasý baðýmsýzlýðýný yitirdi.Yedek akçesine bile el kondu.Yabancýlar bir daha ülkemize ciddi yatýrým yapmaz.FED faiz indirecek diye seviniyorlar.Ýndirse ne olacak Ülkemize bir daha yatýrým gelmez gelse de yamyam lar gelir.Bankalar para bulamýyor.Gitmiþiz Londra da swap pazarýnda da su kurnazlýðý yapmýþýz birde bununla övünüyoruz.Kimse bize güvenmiyor.Þu anda vergi toplayamýyorlar.Mesela ben araba almýyorum sýrf o vergiyi vermemek için.Bana bir tek faydasý oldu bunlar yüzünden sigarayý býraktým.Çünkü vergilerin nereye gideceði belli.Bunlar faizi indirince millet dolarýný bozdurup yada faizdeki parayý bozdurup ev araba falan alacak diye düþünüyor herhalde.Güven olmadan adalet olmadan hiç bir þey olmaz.Ülkemizde bundan sonrasý karanlýk.Ýnþallah milli bütünlüðümüzü bozmadan bu durumdan kurtuluruz.
$$$$5d3367215542851efce666cf.jpg
SM-A520F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ortalama bir vatandaþ diyelimki para harcayacak. Geliri son bir yýlda ücretliyse taþ çatlasa yüzde 10 artmýþ, dolar yüzde 50, reel enflasyon yine yüzde 50lerde (gýda,benzin vs).Bu vatandaþ þimdi tuik in gösterdiði enflasyonla faiz oraný eþitlenince birden harcamaya baþlýyacak. Bunu ancak akp düþünebilirdi. Kapitalist ekonomiyi çevirecek ilk uyaran þirket karlýlýðýdýr, o da toplam talebin artýrýlmasý ile olur. Yani faiz indireceðine hane halký borclarýnýn silinmesine kafa yorulsa daha faydalý olur gibi.
Yer Ýmleri