SPK'nýn II-15.1 sayýlý Özel Durumlar Tebliði'nin "Haber ve Söylentilerin Doðrulanmasý" baþlýklý 9. maddesine istinaden yapýlan açýklamadýr:
Amerika'da kurulu Eaton Corp.'un Ulusoy Elektrik Ýmalat Taahhüt ve Ticaret A.Þ.'nin (Ulusoy Elektrik veya Þirketimiz) Ulusoy Ailesi mensuplarý olan Ana Hissedarlarý'nýn (Ana Hissedarlar) Ulusoy Elektrik'te sahip olduðu hisseleri devralmak için yaptýðý görüþmelerde son aþamaya geldiðine dair 28 Kasým 2018 tarihinde basýn ve yayýn organlarýnda çýkan haberler üzerine açýklama yapma gereði doðmuþtur.
Ana Hissedarlarýmýz tarafýndan iletilen bilgiye göre, Þirketimiz Ana Hissedarlarý ile Eaton Corp. arasýnda Ulusoy Elektrik'te sahip olduklarý paylarýn devrine iliþkin gizli nitelikte görüþmeler sürdürülmektedir. Ancak, taraflar arasýndaki müzakereler devam ettiðinden müzakerelere iliþkin yapýlacak herhangi bir açýklamanýn, anlaþmayý olumsuz etkilememesi ve yatýrýmcýlarýn yanýltýlmasýna yol açmamasý deðerlendirildiðinden Þirketimiz Yönetim Kurulu kararý gereðince ilgili açýklamanýn ertelenmesine karar verilmiþti. Bu kapsamda, þu aþamada kamuoyuna duyuru yapýlmasýný gerektirecek kesinleþen bir geliþme olmamýþtýr.
Söz konusu durum bugün de deðiþmemiþ ve taraflar arasýnda temel unsurlarda bir mutabakata varýlmamýþ olmakla birlikte Þirketimiz hissedarlarýnýn yatýrým kararlarýný etkileyecek geliþmelerin ortaya çýkmasý halinde, konuyla ilgili geliþmeler mevzuat kapsamýnda duyurulacaktýr.


Alýntý yaparak yanýtla


Yer Ýmleri