Selam arkadaþlar,
Ülke ve dünya genelinde yaþanan ve yaþanabilecek ekonomik ve politik riskler dahilinde kýsa bir süre önce elimde bulundurduðum hisselerin tamamýný (ulusoy + x þirketi + y þirketi) satma kararý almýþtým. Ancak tahtada özellikle son günlerde yoðunlaþarak artan psikolojik baský bu hisseyle ilgili kararýmda acele etmemem gerektiði izlenimini ortaya çýkardý. Çok uzun sayýlmamakla birlikte 10 yýllýk borsa ve hisse tecrübelerim ýþýðýnda öðrendiðim en önemli kurallardan biri de normal sayýlamayacak derecede nedensiz yere baský kurularak dizginlenmeye çalýþýlan buna benzer þirketlerin orta ve uzun vadede muhakkak iyi bir performans sergilediðidir. (Tabi ekonomik kriz ve savaþ benzeri olaðanüstü koþullarý saymaz isek.) 5x seviyelerinden aldýðým ve iki yýllýk baský ve yýldýrma politikasýyla 3x'lere kadar düþen, ardýndan yükseliþ trendine girerek 10x'lere kadar çýkan Tekfen bu kuralýn en yakýn örneðidir.
Yatýrým kararý kiþiye özeldir. Sahip olunan maddi ve manevi koþullara göre deðiþiklik arz etmektedir. Bu nedenle bir þirkete yatýrým yapmadan önce A veya B þahsýnýn yönlendirmesinden ziyade kendi realitemizin süzgecinden geçirmeliyiz kararlarýmýzý. Ben þahsým adýna ikinci ve üçüncü çeyrek verilerinin beklentim dahilinde gelmesi koþuluyla 2020 yýlýna kadar bu hissede kalmayý düþünüyorum. Ancak hissemiz çok iyi bir performans sergileyip kýsa bir sürede hedeflediðim fiyata ulaþýr ise bahsi geçen tarihten evvel ayrýlmak icap eder elbet. Aksi bir durum söz konusu olup olasý geri çekilmelerde bekleme süresinde esnekliðe gidilip tarih ileri bir zamana ötelenebilir. Umarým ilk olasýlýk gerçekleþir ve zararda olan arkadaþlar da dahil herkes kazançlý ayrýlýr hisseden.
Tekrar tekrar belirtmek istiyorum. Yatýrým kararý kiþiye özeldir. Yazdýklarým asla ve kat'a yatýrým tavsiyesi içermemektedir.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri