Dün gelen ,kap açýklamasýný okudum..Bu þirkette iþler epey karýþýk..!!.. Borçlar,ihtarnameler,koltuk istemeler, sermaye indirimi-kaldirimi falan bayaa bir haller var..!!..
Bu durum da hisse fiyatý ve biz ortaklar açýsýndan tehlike sunuyor,diye düþünüyorum... Gün için de 1.65 TL olan hisse , gün sonunda 1.51 TL görmüþ.. ilginç
Pegyo tam düþündüðümüz gibi batak deðil. Epey eski bir þirket global ile anýlýrdý eskilerde. Perþembe 1,56 dan alýp 1,64 den verdim. Ýçerden haber gelse bunu yapamazsýn ama SPK bülten hayrýna verdi. Dün baktým devre kesmiþ. Ayný miktar lotu 1,56-1,55 den aldým. Þimdilik zarar kes 1,47 olacak marjým var. Açýkçasý buna güvenerek girdim. Gerçekçi olmak gerekirse þirket sermaye azaltacak ve bedelli yapacak. Buna illaki onay cýkar. Rakamda fena deðil. 1,62 üstünde iki kapanýþ 1,80 gelmesini saðlar. Salý ve perþembe günleri azda olsa SPK yüzünden nefes alýr ama diðer günler izlemek üzücü olabilir. Grafiklerde 1,90 çok önemli olurda bu SPK onayý ile orayý kalýcý olarak geçerse üst limit 4 lira menzile girer. Bedelli artýrým yada azaltým veya rüchan gibi hikayeler batýk þirketimizi hareketlendirebilir. Onay gelirse iþlemin baþlamasý bitmesi tahminen 30 gün ve ben 4 lirayý göremeyende 3 lira da veririm. 4 lirayý gösteren grafiði uygun bir zamanda göndermeye çalýþýrým . Türkiye’nin en büyük þirketi dünyanýn sayýlý bankalarý arasýnda bulunan iþc 5 lirada gezerken pegyoyu 4 lirada görmek sanýrým kimseyi üzmeyecektir. Malasef son 2 yýldýr sistem bu þekilde ilerliyor. Velevki bir yerden swap gelirse 5,50 den bizde iþç alýrýz . Ama o ana kadar küçük pazarlarda yola devam. Taç tarým ve iztarým da ilgi alanýmda iz tarým 4,60 dan alýp 5,60 dan sattým 7,60 gördü. 6 lirada bir kaç gün dinlenirse tekrar düþünürüm. Pegyoda zarar kes rakamý 1,47 lira.
Bu Pegyo yi hiç incelemedim.. Þirket Geçmiþini ve Bilanço analizini yapmadým.Kap duyurusu ve fiyatý dikkatimi çekti,.Rast gele hissesini aldým.Fiyat hareketlerine göre de , küçük lot miktarý ile 1.60 üzeri satar,1.51 ve alt rakamlardan alýþ yaparým..SPK süreci uzun sürerse ,Sn Kýzýldað da yazdýðý gibi 1.47 ve aþaðý da (bence 1.42) görme olasýlýðý da var.. Pazartesi,Umarým yön 1.60 üzeri yukarý olur....
Yatýrým Ortaklýðý ve GYO hisseleri fazla talep görmeyen ve hareket alaný az olduðunu gözlemledim..Atagyo, denizgyo,Pegyo,atlasgyo, atakulegyo,iþ GYO vs..Forum sayfalarýnda yazý ,yorum yapanin az olmasý buna iþaret,diye düþünüyorum...
.Diger bir konu ve fikrim;Son Borsa duyurusunda ki Pazar deðiþikliði ,yürürlüðe girene kadar bist 30 ve Bankacýlýk hisseleri yerinde sayar , Brüt takas da olan hisseler,,Bedelli bölünecek,bölünen Hisseler'de hareket ,talep devam eder diye düþünüyorum...
1.Ocak 2021 Tarihinde yýldýz pazar için uygulanacak Tavan Taban %20 marj , Yabancý yatýrýmcýlar için kapý açýlmasý olarak görüyorum..O plan tutarsa BIST 30-50 De yer alan Hisseler'de yükseliþ ,diðer alt pazar /gözalti pazarý hisselerinden kaçýþ baþlar,diye düþünüyorum...
küçük senetlerin bu güzelliði var, garanti bankasý %1,5 ekside, pegyo artý. Pegyo için bugün yarýn önemli. 1,47 tehlikesinden kurtulmak için dip çalýþmasý yapmalý.
güzel baþladý 1,59 önemli rakam.
1,60 alýyorlar, aynen cuma gerilediði þekilde ilerliyor.
Yer Ýmleri