PD/dd oraný 1 üstünde GYO varmý acaba,meydaný boþ buldun sallýyorsun..
Sadece deðerlemeye bakarak da PD/dd oraný elde edemezsin,bu þirketin borcu ne kadar biliyormusun? Bu tür yorumlar oldukça inancým azalýyor hisseye, hayýrlýsý
PD/dd oraný 1 üstünde GYO varmý acaba,meydaný boþ buldun sallýyorsun..
Sadece deðerlemeye bakarak da PD/dd oraný elde edemezsin,bu þirketin borcu ne kadar biliyormusun? Bu tür yorumlar oldukça inancým azalýyor hisseye, hayýrlýsý
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=PEGYO
net borcu 31 milyon...
sermaye 89 milyon...
özkaynaklar: 152 milyon...
ayrýca: https://www.paraborsa.net/i/gyo-sekt...pddd-oranlari/
Sektör ortalamasý PD/DD 0,70 lerde
2017 9 aylýk % 53 iken
2017 12 aylýk % 46 cývarýna düþmüþ... bu potansiyel artýþ demek...
polemik yerine bilgi paylaþalým..varsa ilave ve eksik yazalým...
YTD..
Gönderdiðin PD/dd sektör ortalamasý 2014 yýlýna ait ki orada Pera PD/dd oraný 0,26 .. Þu anda 0.55..
9aylik 12 aylýk oran farký da hisse fiyati düþtüðü için..Sen bana PD/dd oraný neden 1ustune çýkacak onu söyle,on yýldýr çýkmamýþ þimdi neden çýksýn belki 2 belki 5 sene daha böyle fiyatlanacak nereden biliyorsun.Sitemim çok net konusup konuþup sonuna ytd eklemene
177 milyondan hani göz ardý ettiðin 30milyon borcu düþ bakalým,geçmiþ yýllardaki birikmiþ kar varsa ekle,zarar varsa onu da düþ, çýkan rakam ne acaba..Ben söyleyeyim ozkaynak. Ozkaynak ne demek? Defter deðeri demek..öz söz 42 milyonluk bir deðerleme farký falan da yok haberin olsun,3-5m ancak
Bilançoda net borç gözüküyor net borçla birlikte özkaynak veriliyor...Sizin hesaba göre... 2 kez borç düþülmüþ oluyor... dolayýsýyla, 2018 için özkaynak artýþý var... yeniden deðerleme ile gelen bu artýþ, gerçek piyasa rakamlarýna göre daha büyük olmasý gerekir...
Hissenin yükselmesi benim beklentim ve beni rahatsýz etmiyor...GYO sektörüne göre ortalamanýn altýnda... ve bu yul içindeki hikayesi beklentisi yüksek...
YTD
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Geçen seneki degerlemeyle bu senekini karþýlaþtýr fark iþte o kadar, 3-5m belki o kadar bile yok..þirketin ozkaynak 151m þu an..yani þirketin ederi diðer bir deyiþle defter deðeri 151m.Yani varlýklarýndan borçlarýný düþersen ozkaynak bulursun.Senin bulduðun 177m diye bir ozkaynak yok..
Yer Ýmleri