Allah bereket versin Bugünkü tavan gelecegin habercisi gibi, bi tek ben yazýyorum ve kendime not : deli gibi kagýt peþinde kosup günlükte zarar yazacagýna emýn oldugun kagýttta 3 ay bekle keyfýne bak! **
Allah bereket versin Bugünkü tavan gelecegin habercisi gibi, bi tek ben yazýyorum ve kendime not : deli gibi kagýt peþinde kosup günlükte zarar yazacagýna emýn oldugun kagýttta 3 ay bekle keyfýne bak! **
Bildiðim tek þey, hiçbir þey bilmediðimdir...
Namýk Kemal
Kendime not: Yarýn brüt takas bitiyor ...
Namýk Kemal
Hareket devam ediyor ve siz dükkan boþ kalmasýn diye kendi kendimle konuþuyorum acaba bir haber mi düþecek???
yok caným ne haberi ?
Namýk Kemal
Þirketin son faaliyet raporunu ve 30.9.2020 bilanço -gelir tablosunu, hisseye girmeden önce
kendým için okudum. Bildiðim ve not aldýðýn kadarýyla;
-Þirket 1992 yýlýnda Global Menkul Kýymetler Yatýrým Ortaklýðý A.Þ. unvanýyla kurulduktan sonra unvanýný son olarak
2006 yýlýnda Pera GYO A.Þ. þeklinde deðiþtirmiþ.
-Kayýtlý sermayesi 250 milyon TL ancak (2011 yýlýndan buyana) Ödenmiþ Sermayesi 89,1 Milyon TL.
-Halka açýklýk oraný %93,83.
-YK üyelerinden kimisi Global Menkul kýymetler Yat. Ortaklýðý kökenli, diðerleri iþ dünyasýndan ve Türkiyenin belli baþlý kurumlarýnýn (Tübitak, ÝKV, Doðan Þirk grubu Holding, STFA, Türkiye Ýhracatçýlar Meclisi, Ýstanbul Ticaret Odasý , ODTÜ profesörü vb.) duayenleri imiþ. Bu nedenle keþke þirketin faaliyet alanýný yazýlým elektrik elektronik teknolojisi perakende ve dýþ ticaret gibi konularýný aktifleþtirselermiþ diye düþünmedim deðil hani.
-Bilançoda aktifin %84,4 ü yatýrým amaçlý gayrimenkulden oluþuyor. Aktif toplamýnýn %59u özkaynaðýyla finanse edilmiþ (39,8 milyon geçmiþ yýllar zararý ile 7,8 milyon dönem net zararýna raðmen) Uzun vadeli borcu yok denecek kadar kayýtsýz düzeyde ama bu nedenle aktifin %40,8ine tekabül eden kýsa vadeli borcu var. Bunun da tamamýna yakýný "Ýliþkili taraflara diðer borçlar" oluþturmuþ.
-Satýþlarý 3Ç2019 a göre azalmýþ ve satýþlarýn maliyeti %884e çýkmýþ (3Ç2019 da %81,8) faaliyet giderleri ile birlikte finansman giderleri eklenince dönem zararý 7,8 milyon TL olmuþ.
Uzattým ama özetle kanaatim þudur ki; þirket satýþ maliyetini azaltmalý ve iliþkili taraflara borcunu halletmeli ve özkaynaðýný iyileþtirici tedbirlere yönelmelidir. Bu durum bende bazý beklentileri oluþturdu. Çünkü yöneticilere güvenmek istiyorum. Bu bilgiler sadece benim fikrimdir. YTD.
Bi kap haberi düþþe aksamýna ne kadar güzel olurdu...
Namýk Kemal
Haber düþtü sermaye artýrýmý güncellendi, lakin ilk andaki 3.05 gören hisse 2.80 düþtü hayrolsun insallah
Global holdýng ma mý satýyor
Namýk Kemal
Yer Ýmleri