Haber detaylarýnda söyle bir madde var.
ARTIK global yatýrým cogunlugu kaybettý ve global yatýrýmla baglantýmýz kalmamstýr! bu sebeb ve yený býr basvuru ýcýn gececek 2 aylýk süreden dolayý yatýrýmcý ürkmüþ olabilir.
Sahsi görüþüm aksama Florasan ý görecegiz!
Bildiðim tek þey, hiçbir þey bilmediðimdir...
Namýk Kemal
%32 sermaye azaltýmý ,%300 sermaye artýrýmý var :D ve þirketi ele geçirenler profesyonel oyuncular!
Bildiðim tek þey, hiçbir þey bilmediðimdir...
Namýk Kemal
Þirketimizin 4 baðýmsýz Yönetim Kurulu üyesinin katýlýmý ile bugün gerçekleþtirilen Yönetim Kurulu toplantýsýnda aþaðýdaki hususlarda karar verilmiþtir;
"22.10.2020 tarihinde yapýlan Olaðan Genel Kurul toplantýsýnda Þirketimizin yeni hissedarlýk yapýsý oluþmuþ ve bu toplantýda seçilen yeni Yönetim Kurulu, halen Sermaye Piyasasý Kurulu incelemesinde bulunan sermaye artýrýmý baþvurusunu tekrar deðerlendirerek
- Þirketimizin eski çoðunluk hissedarý Ardus Gayrimenkul Yatýrýmlarý A.Þ.'nin ("Ardus") (ve dolayýsýyla Ardus'un %100 hissedarý olan Global Yatýrým Holding A.Þ.'nin ("Global")) çoðunluk hissedar vasfýný kaybetmiþ olmasýný dikkate alarak ve
- yapýlacak sermaye artýrýmýndan elde edilecek fon ile Þirketimizin Ardus'a olan borcunu ödemesinin ardýndan Þirketimiz uhdesinde kalacak bakiye fon sayesinde Þirketimizin Ardus ve/veya Global'in bugüne kadar sürdürdüðü finansal desteðine artýk ihtiyaç duymamasýný temin etmek için
sermaye artýrýmý tutarýnda deðiþiklik yapýlmasýna ve derdest sermaye artýrýmý baþvurusu ile ilgili olarak aþaðýdaki hususlara karar vermiþtir;
1. Þirketimizin 12.05.2020 tarih ve 277 sayýlý Yönetim Kurulu kararý ile 20.05.2020 tarih ve 278 sayýlý Yönetim Kurulu kararlarýnýn, aþaðýdaki deðiþiklikler yapýlmak suretiyle, diðer tüm yönleriyle aynen kabulüne ve teyidine;
a) 277 ve 278 sayýlý Yönetim Kurulu kararlarýnýn 1 numaralý maddesinin aþaðýdaki þekilde tadil edilmesine;
"Þirket Esas Sözleþmesi'nin "Sermaye ve Hisse Senetleri" baþlýklý 8'inci maddesinin vermiþ olduðu yetkiye istinaden, 250.000.000 TL kayýtlý sermaye tavaný içerisinde 89.100.000 TL olan çýkarýlmýþ sermayenin, 89.100.000 TL'den 60.000.000 TL'ye (%32,65993) azaltýlmasý ve azaltýlan tutarýn geçmiþ yýl zararlarýna mahsup edilmesi, eþ anlý olarak 180.000.000 TL (%300) oranýnda sermaye artýrýmý yapýlarak, çýkarýlmýþ sermayemizin tamamý nakden karþýlanmak üzere 240.000.000 TL'ye artýrýlmasý"
b) 277 sayýlý Yönetim Kurulu kararýnýn 5 numaralý ve 278 sayýlý Yönetim Kurulu kararýnýn 3 numaralý maddesinin aþaðýdaki þekilde tadil edilmesine;
"Arttýrýlan 180.000.000 TL tutarýndaki sermayeyi temsil eden, her biri 1 kuruþ nominal deðerli 18.00.000.000 (onsekiz milyar) adet payýn hamiline yazýlý olarak ihraç edilmesi"
c) Ardus Gayrimenkul Yatýrýmlarý A.Þ. ve %100 hissedarý Global Yatýrým Holding A.Þ.'nin artýk Þirketimizde Çoðunluk hissedar olmamasý ve Yönetim Kurulunun çoðunluðunun baðýmsýz üyeler ve diðer hissedarlarýn temsilcilerinden oluþmasý, kýsaca Ardus ve Global'in Þirketimiz ile bir baðýnýn kalmamýþ olmasýný dikkate alarak 277 sayýlý Yönetim Kurulu kararýnýn 8 numaralý aþaðýdaki maddesinin iptal edilmesine ve Ardus'un tüm taahhütlerinin iptal edilmesine;
"8- Kalan paylarýn Borsa Ýstanbul A.Þ.'nin ilgili piyasasýnda satýlmasýný takiben kalan paylar olmasý halinde söz konusu paylarýn Ardus Gayrimenkul Yatýrýmlarý A.Þ. tarafýndan satýn alýnacaðýnýn taahhüt edilmesi"
d) 277 sayýlý Yönetim Kurulu kararýnýn 10 numaralý maddesi ve 278 sayýlý Yönetim Kurulu kararýnýn 4 numaralý maddesi uyarýnca söz konusu kararlarýn Ek-1'inde yer alan Tadil Metni'nin revize edilerek bu Yönetim Kurulu Kararý'nýn ekinde yer alan yeni haliyle (EK-1) deðiþtirilmesi ve konunun yapýlacak Genel Kurulda görüþülmesi için gerekli hazýrlýklarýn yapýlmasýna;
e) 277 sayýlý Yönetim Kurulu kararýnýn 11 numaralý maddesi ve 278 sayýlý Yönetim Kurulu kararýnýn 5 numaralý maddesinin aþaðýdaki þekilde tadil edilmesine;
"Çýkarýlmýþ sermayenin 60.000.000 TL'ye azaltýlmasý ve eþanlý olarak 240.000.000 TL'ye artýrýlmasý için gerekli iznin ve þirket esas sözleþme maddesinin yeni þekline uygun görüþün alýnmasý hususlarýnda Sermaye Piyasasý Kurulu'na baþvurulmasý"
2. 277 ve 278 sayýlý Yönetim Kurulu kararlarýnýn bu Yönetim Kurulu Kararý ile revize edilmeyen maddelerinin geçerliliðini aynen sürdürmeye devam etmesine"
Çok dürtmeseler bari :D þimdi bunlar daha nereye kadar satacak anlamadým ki, þimdiden 3 milyon verdiler
Dönüp bir alsalar, bir kitleseler .. Hayal iþte![]()
Þirketi icraya veren hakim ortaðýn baðlantýsý kalmamasý gayet doðal bence. Tabi burada önemli olan bu ortaklarýn paylarýný tamamen alabilecekler mi yoksa bu hakim ortaklar devredemediðini mi borsada satýyor? Bu ortaklarýn çalýþtýðý banka ile borsadaki alýcý ve satýcý bankalarý karþýlaþtýrýrsak bu düþüþün nereye kadar ilelyebileceði konusunda deðerlendirme yapabilir miyiz gibi gibi sorular aklýma geldi. Neyse elenti iþaretini vermiþti ama bu düzeyde dikkat edilecek kadar olmuþ. zaten halka açýklýk oraný yüksek olan hisse için alýnan bu karar KYya bereketli kazanç getirsin inþallah.YTD.
Yer Ýmleri