Tabiiki piyasanýn geneli farkýnda deðil natenden, farkýnda olanlarda olumsuz söylemlerden etkileniyor. Geri alýmlarýn durmasý,halka arzlarýn artmasý ve yeni haber gelmemesi hissenin durgunluðunu artýran faktörler.
Patronun aykýrý bir düþüncesi bana göre yok. Tek düþüncesi þirketi büyütmek. Bu amaçla þirket faaliyetlerinin son hýzla devam ettiðini tahmin ediyorum.Bunlarýn içinde eski iþlerin devamýndan çok, yeni iþ imkânlarýnýn yurt içi ve daha ziyade yurt dýþýnda araþtýrýlmasý var.
Þu anda Ýtalya'da kendine özel santral kurabilmenin hazýrlýklarý devam etmektedir. Avrupada, Ukrayna kriziyle elektrik fiyatlarý daha da yükselmiþ ve santraller daha da kârlý ve cazip hale gelmiþlerdir. Burada alýnan özel iþlerin bitmesi için çalýþýlýyor. Bunlar bittiðinde, hem hakediþ ve hemde iþ bitirme referansý anlamýnda büyük bir deðeri olacaktýr.
Þirket büyüme anlamýnda belli bir seviyeye gelmiþtir. Þimdi yeni bir ataða hazýrlanýyor. Bunun sonucunda ise þirketleri daha farklý bir yerde deðerlendirme imkânýmýz olacak.
Netice olarak hisseleri durgunda olsa, sunuma paralel olarak þirkette son derece hummalý bir çalýþma olduðunu tahmin ediyorum. Bu çalýþmalarýn neticesinde yapýlacak iþlerle ilgili haberler mutlaka gelecektir.
Bu haberler hisse için gereklidir ve olumlu yansýyacaktýr.
arkadaþlar naten de esen de magen varsa varlar.. neden bu 2 hisseye talep daha fazla
naten-esen-magen hemen hemen ayný 3 þirket .. ayný þirket 3 kere halka arz edilmiþ gibi olmuyor mu..
magen borsada olmasaydý onun kazancýndan faydalanmak için ne alýrdýk ? naten veya esen
magen borsaya girdi diye natenin ve esenin ordaki kazancý sýfýrlanmadý sonuçta,gene faydalanýyorlar,esen yüzde 75,naten yüzde 47 oranýnda
ama þu olurdu,magen borsada olmasaydý kazancýnýn tamamý bu iki þirkete kalacaðý için bugün nateni 50 tl ye deðil de atýyorum 100 tl ye alýyor olurduk
Naten Kap sunumunda her þirketin faaliyet alanlarý ve hedefleri ayrýlarak belirlenmiþtir.
Yer Ýmleri