Demekki bir ben yanlýþ anlamamýþým,)
Kendi kendime dedim arkadaþ bugün aldýk hisseyi halka araz iptal olmuþ dedim Yarýn yandýk diye düþünürken forumdan doðrusunu okuduk)
SM-G930F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Demekki bir ben yanlýþ anlamamýþým,)
Kendi kendime dedim arkadaþ bugün aldýk hisseyi halka araz iptal olmuþ dedim Yarýn yandýk diye düþünürken forumdan doðrusunu okuduk)
SM-G930F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kap açýklamasýndaki cümlede nesne eksik. Bir önceki cümle ile birleþince anlamlý oluyor. Yani varlýklarýnýn yeniden deðerleme raporunun kamuya açýklanmasý ertelenmiþ. Ben böyle anladým
Bir laf vardýr, "Hýzlý giden atýn boku seyrek düþer" diye.
Bu firmada çok hýzlý yol almaya çalýþmýþ ve de çalýþýyor. Biraz durulup dinlenmesi gerekir. Elektrik üretiminden (Ocak-Mart dönemi) sabit gelirleri, üç aþþa beþ yukarý 1.530.000$. Kabaca yýllýk 6.000.000$ yapar. Müteahhitlik gelirlerine ben þahsen güvenmen, bugün var olabilir ama yarýn olmayabilir. Dolayýsýyla, kabaran ve sermayeyi eksiye geçiren borçlar (259.979.424 TL) þirket için büyük sorun. Halka arz edecekleri diðer firmadan gelecek gelir ise tahminen kýsa vadeli borçlarýn ödenmesi için (1 yýl için 49.000.000, 1-2 yýl için 43.000.000, toplamda 92.000.000 TL) kullanýlacak. Bu þartlar altýnda, borçlar minimuma inmediði müddetçe artýk yatýrým yapmalarý zor ki bankalarda bunu görmüþ olacak ki 2019 yýlýndaki TL borç maliyetleri %7-30 aralýðýnda iken 2020 yýlýnda %12-30 aralýðýna yükselmiþ. Baþta da söylediðim gibi, bir müddet dinlenmeleri gerekir. Ha unutmadan, sýð tahtalar gitmez diye bir kural yok, allemi cihan olsa yine gider. Ben finansal yönden bakýyorum olaya, alýrým, veririm, orasý ayrý konu.
Bence erken konuþmamak lazým halka arz sürecini dýkkatli býr þekilde takýp etmek lazým... Halka arz sürecinde þirketler ne yapmýþ incelemek lazým...önemli olan satacak bir hikayenin olmasý..sonra kent ne uretýyorký bu fiyata geldi deriz, pkent, bfren, karton, izmdc ve diðerleri..borsa sadece kar ve zarardan ibaret deðildir..
Burada yer alan paylaþýmlar asla yatýrým tavsiyesi deðildir.Bu spk mevzuatýna gore suç teþkil eder.Kiþisel goruslerimdir.....Sadece beni baðlar...
" Borsa baþtan sona piþmanlýktýr. Aldým piþmaným, sattým yine piþmaným."
Ýþtirak halka açýlmasý yaklaþtýkça ayak oyunlari bitmez, malýna sahip çýkma zamaný, ytd.
Global dun verdiklerini bugun almaya çalýþýyor anlaþýlan..
Burada yer alan paylaþýmlar asla yatýrým tavsiyesi deðildir.Bu spk mevzuatýna gore suç teþkil eder.Kiþisel goruslerimdir.....Sadece beni baðlar...
" Borsa baþtan sona piþmanlýktýr. Aldým piþmaným, sattým yine piþmaným."
Belkide Ömrümde bu hissede al sat yapmamýþ birisi geliyor "yok efendim þiþdi yok efendim çakýlýr" diye yorum yapýyor. Sanýrým amacý bu hissede yeni arkadaþlarý panikletmek.yada birilerine tetikçilik yapmaya çalýþýyor. Hikayesi olan bir hisse durum netlesinciye kadar elbette iniþ çýkýþlarý olacaktýr. Hiç bir hisse sonsuza kadar yükselmez yada düþmez. Ben kendi adýma konuþuyorum 1liraya da dusurseler halka arz hikayesi bitene kadar buradayým. Bir arkadaþým güzel açýklamýþ. Bon bon þekeri üretmekten baþka bir becerisi olmayan þirket bin liradan iþlem görüyorsa, geleceðin sektörü olan enerji sektörü Buralarda surunmez. YTD
POT-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tetikçilik! Ýlahi, senin duhulün 2017 olabilir de, benimkisi bu forum kurulurken vardý, hatta tetikçileri bu forumdan uzak tutmak için gece gündüz çalýþan ikinci kiþiydim. Bakma sen orda 2020 yazdýðýna. Dolayýsýyla, fikirlere karþý açýk olmak gerek. Ben ne çer çöp gördüm uzaya giden, fakat neler de gördüm 8 gün boyunca taban yiyen. Hisseye aþýk olma, babanýn malý deðil. Söyleyeceklerim bu kadar.
Aþaðýda 10.06-14.07.2020 aralýðýnda en yoðun iþlem yapan 20 kurum ve pozisyonlarý yer alýyor. Bir fikir verebilir meraklýlarýna. Bu arada, býyýklý deðilse eðer ve dýþardan bir fon ile anlaþmýþlar ise yoðun bir yabancý alýmý (son 45 günde, CITYB 1.371.000, DEUTCH 934.000) var, orasý da ayrý bir konu.
NATEN.jpg
Yer Ýmleri