Naten grubunun iç içe geçmiþlikten kurtulmasý lazým, Naturel Enerji , Esenboða Enerji , Magen Enerji bu grup þirketlerini baþlarýna vizyon ve bilgili kiþiler getirip çaðýn gereklilikleri ni getirmesi gerekiyor yoksa geride kalýr, bir kiþi her yere her iþe karar veremez , getirdiðin kiþi senelik hesap vericek , sen hesap sorcan ama adama parasinida vericen , internette bir yere tikliyon gunes panel sirketi teklif al her yer paneli dolmuþ, yatýrým tavsiyesi deildir...
Yaptigim yorumlar kesinlikle al sat tavsiye niteligi olmayip , yatirim tavsiyesi deidir.
Kontrolmatik Amerikada bir eyalet te yapacaðý lityum iyon solar uretim tesisi hem yer almýþ hemde Amerika da 2032 ye kadar 1 Milyar Dolar teþvik alacakmýþ...her kes bu haberi konuþuyor, yabancý ülkeler bu güneþ enerji panel uretim imi fabrika , ilerde büyük bina Dýþ cepheleri gunes panelleri ile kaplanip binalar elektriðini bu paneller ve Enerji depolama sistemleri ile yapacaklar bu konu ile teknoloji þirketi NATEN altinda bir sirket kurulmasý gerektiðini þahsen bir ihtiyaç olduðunu düþünüyorum, yatýrým tavsiyesi deildir...
Yaptigim yorumlar kesinlikle al sat tavsiye niteligi olmayip , yatirim tavsiyesi deidir.
Cevre ve Þehircilik Bakaný Murat Kurum
YILBAÞI ÝTÝBARIYLA 81 ÝLDE BAÞLIYOR
Yeni yýlda hayata geçirilecek proje ile ilgili bilgi veren Bakan Kurum, ’’Çevreye saygýlý iklim dostu þehirler hedefimizde ülkemiz ve þehirlerimiz için yeni bir sayfa açýyoruz; model bir çalýþmaya gidiyoruz. Yaklaþýk Sýfýr Enerjili Binalar uygulamasýna yýlbaþý itibariyle 81 ilimizde baþlýyoruz. Bu çalýþmamýzla; 5 bin metrekareden büyük olan tüm binalarýn enerji performans sýnýfý en az ’B’ olacak þekilde inþa edilecek ve tükettikleri enerjinin en az yüzde 5’ini yenilenebilir enerji kaynaklarý olan güneþ paneli, rüzgâr enerjisi ve ýsý pompasý gibi sistemlerden karþýlamalarý zorunlu hale gelecek. Isýnma þartlarý bozulmadan enerji tüketimlerinden ortalama yüzde 25 tasarruf saðlamayý hedefliyoruz. Bu sayede ülkemizin enerji ithalatý faturasýný yýllýk 5 milyar lira azaltacaðýz. Ýnþallah 2030 yýlýndan itibaren tüm binalarýmýzý “Yaklaþýk Sýfýr Enerjili Bina” olarak inþa edeceðiz. Ülkemize, þehirlerimize, sektörümüze hayýrlý uðurlu olsun’’ ifadelerini kullandý.
https://www.hurriyet.com.tr/egitim/h...erdir-41847846
Naturel enerji ve baðlý ortaklýklarýnýn geleceði konusunda holdinglerin kuruluþ amaçlarý ve avantajlarý konusundaki bu yazý kafamýzdaki soru iþaretlerinin giderilmesi konusunda biraz fikir verebilir. Patron büyük çaplý yatýrýmlar duyururken bir taraftan holdingleþiyor. Amaçlarý da aþaðýda yazýlanlardan bir kýsmý olabilir.
Özetle
Bir þirketin holding olabilmesi için Belirli bir ekonomik amacý olmasý, Yönetim merkezinin tek idareden yapýlmasý, Hukuki anlamda farklý statülere sahip olmuþ firmalarýn bir araya gelmesi gerekir.
Holdinglerin Avantajlarý Nelerdir?
Holding þirketi olabilmenin bazý avantajlarý bulunuyor. Yönetimlerin tek bir merkezden yapýlmasý ve üretim aþamasýndan tüm markalaþmaya kadar birçok alanda faydasý bulunuyor. Holdinglerin avantajlarýný kýsaca þu þekilde sýralayabiliriz;
Grup için þirketlerin tek merkezden etkili olarak yönetilmesi
Öz kaynak karlýlýk durumu ve daha fazla yatýrým gücüne sahip olmak
Risk paylaþýmlarý veya daðýlýmlarý
Yapýlan kar oranýnýn grup içinde tutulmasý
Finansal imkanlarýn geniþletilebilir olmasý
Uluslararasý ölçeklendirmelerin yapýlmasý
Rekabet ve pazarlama güçlerinin daha fazla olmasý
Kurumsal ve uzman yapýya dönüþmesi
Koordinasyon, bütçeleme ve planlama yapýlabilmesi
Holding þirketleri, kar daðýlýmý yapýlýrken holdinge verilen kar üzerinden gelir vergisi stopajý ödenmiyor. En erken süreçte 1 yýl sonra daðýtým yapýlmasýna izin veriliyor. Vergi miktarlarý grup içerisinde 1 yýlý geçmeyecek þekilde finansman olarak kullanýlabiliyor.
Holding mensubu þirketler, holding aktifleri arasýnda bulunan iþtirak hisselerini satmasý durumunda, elde edilmiþ olan gelirlerin %75'inin kurumlar vergisi ödenmiyor. Holding mensubu þirketler için verilmiþ olan direkt hizmetlerinin tüm giderleri, ilgili þirketlere aktarýmý saðlanarak gider olarak gösteriliyor.
Holding þirketleri, 2 yýl süreyle bulunan iþtirak hisselerinin satýþýndan kaynaklý katma deðer vergilerini ödemiyor. Holdinglerin, bankalardan aldýðý ve holding mensubu þirketlerine kullandýrmýþ olduðu tüm borçlanmalar örtülü sermaye olarak sayýlmýyor.
Bir miktar naten yatýrýmým var bu nedenle düþüncelerim duygularýmdan etkilenmiþ olabilir. Yatýrým tavsiyesi deðildir. Al,sat, tut önerisi içermez. Bol kazançlar.
Nasýl bir hafta idi öyle!
- Max gordüðü 220 den 50 TL kadar aþaðý düþtü sonra 190 T L seviyerine geldi..
- Þirketin sahibi yine kendi sahibi olduðu holdinge hisselerini aktardý 165 TL üzerinden , yaklaþýk iþte 3 Milyar 200 Milyon gibi bir rakama devretti diye kap açýklamasý geldi burda soru iþareti bu tutar holdingde varmý ? yoksa Holding bu hisseler için borçlumu kaldý holdingin finansal tablolarý yok belki bu konuda açýklama olabilir , ikinci soru 165 TL nasýl belirlendi ? 4 000 000 Milyon lot u neden aktarmadý ? bir sürü soru iþaretleri var ama bir noktaya dikkat cekmek isterim , þirket yönetimi hisse geri alýim kararlarý verdiðinde 3 nokta atýþ rakamlar üzerinden yorum yaparsak 1- Þirket sahibi geri alýnan lotlarý Naten den ilk 60 Tl den aldý 2- Ýkinci geri alýmý 80 Tl civarý yaptý ve sonra bu rakamlarýn altýný görmedik 3- Ben þirket hisselerini 165 T L den devrettim bu þirketin defter degerini artýk 165 TL olarak görüyorum yatýrýmsýz þu hali 118 MGW gücü ile bu benim çizgi rakamým artýk hedeflerinizi bu rakam üzerinden okuyun demek anlamýna gelebilir yani 1 pd si budur , artýk merdiven basamaðýnýn en alt basamaðý , Holdingler iþtiraklerinin borsa deðeri üzerinden büyüklüðü ölçülür gereðinde hisse alýmlarýnýn Holding üzerinden de olabiliceði izlenimi var bende ,yatýrým tavsiyesi deildir...
Son düzenleme : Bay Tomi; 10-12-2022 saat: 13:07.
https://resmim.net/cdn/2022/12/10/Ant8C.png
Önümüzdeki hafta belirleyici olacak..
Yazdýklarým ve Çizdiklerim asla ve asla yatýrým tavsiyesi deðildir. Tamamen kendimi geliþtirmek adýna karalamalardýr.
Yer Ýmleri