Naten yarýn cezasý bitiyor.Rakiplerine göre ucuz hissedir Naten yenilebilir enerji sektörüne göre düþüþler alým fýrsatýdýr Naten dün tavan oldu bugün %3,33 primli kapattý seansý ben gaz verenleri sevmem fakat Naten 1 aylýk düzeltme sürecini bitirdi büyük ihtimal cezalý olduðu için düzeltme yaþadý.Bugün borsanýn düþüþ yaþadýðý yerde ýþýl ýþýl parladý bu tavan olmasýndan daha önemli keyif almak lazým her hisseye düþüþler alým fýrsatý yazmam eski hisselerim den sadece 1 hisseye yazmýþýmdýr.Bugün Ýþlem hacmi iyiydi.
Hayret sanki bugün kredili ve açýða satýþ varmýþ gibi manyak lslemler yaptýlar bugün yarýn ceza bitiyorsa tahtaya yarin hiç bakmamak lazým dünya kadar alsat olur , natenin malkacoglusu yýlbaþýna nateni güzel rakamlarla girmemizi saðlar ümidi ile yatýrým tavsiyesi deildir..
Yaptigim yorumlar kesinlikle al sat tavsiye niteligi olmayip , yatirim tavsiyesi deidir.
Twitter baktým þimdi bedelsiz sermaye artýrýmý beklentili olan hisseleri yazmýþlar listede Naten de var. Þaka gibi bedelsiz sermaye artýrýmý çok önemli deðildir,Yüksek oranda olursa belki prim yönünden etkisi olur fakat Naten karlýlýkta sýkýntý yaþarsa hiç bir faydasý olmaz umarým uzun yýllar bedelsiz sermaye artýrýmý olmaz.Eðer Naten 4 haneli rakamlarý görürse 1 lotu gram altýndan daha deðerli olacak anlayana þaka gibi bedelsiz sermaye artýrýmý yapsýn kýsa vade de para kazanýyým yok öyle eþþek gibi hissede beklemek zorundasýn temettü ne kadar verir sorarlar kýsada para kazanmayý düþünüyor diðerleri aptal aylarca hissede bekliyor.
https://resmim.net/cdn/2022/12/27/LebDh.png
210,7 üzeri kapanýþ güzel olur yarýn için.
Yazdýklarým ve Çizdiklerim asla ve asla yatýrým tavsiyesi deðildir. Tamamen kendimi geliþtirmek adýna karalamalardýr.
Yýl sonu iþlemleri hesap kapamalar fonlarýn hesap kapamalari vb tahta sahipleri kaðýtlarý hemen aþaðý vurup satýþlarý asagilardan almak istiyo bazý tahtalarý gözüküyor genel olarak bir kaç gün tahtalarda baský olusturacaktir yatýrým tavsiyesi deildir...
Yaptigim yorumlar kesinlikle al sat tavsiye niteligi olmayip , yatirim tavsiyesi deidir.
Sn. Anyoranza,
Enerji ve enerji yan sanayi(santrali olmayanlarý kastediyorum) firma baþlýklarýna göndermiþ olduðunuz yazýlarý okumuþtum. Ky lehine olan bu zahmetinizi takdirle karþýlýyorum.Gerçekten bir çok hisse ilerdeki bir kaç yýlý fiyatladý ve aþýrý pahalý hale geldi.Ve bu yüksek fiyatlardan girenler ya bekleyecek ya da zararý realize edecek. Burdan Naten'le ilgili özel yazýlarýnýzý ise geriye doðru okurken dün akþam farkettim. Uzun bir süredir nateni takip ettim ve natende yazdým.Halen yatýrýmcýsýyým .O yüzden bende bu konularla ilgili görüþlerimi belirtmek istiyorum.
Naten sizinde belirttiðiniz gibi yekdem kapsamýnda santralleri olan bir firma. Bunlarýn tabiiki süreleri var ama o süreye kadarda yüksek gelirleri olacak , santrallerin borç ödemeleri de var tabiiki .Naten büyümesinde yekdem katkýsý tartýþýlmaz. 25 mn dolarlýk bir gelir hesap etmiþtim yýllýk net olarak,borç ödemesi çýktýktan sonra.Borçlarýný kapattýkça gelirleride yükselecektir. Bu yýllýk ciddi bir gelirdir. Yekalarla ilgili gelirler düþüktür ama yinede santral yapýmý ve kapasite artýþlarý önemlidir. 1575 mwp lik hedefle ilgili 37 milyar maliyeti yüksek buldum. Son bakmadým ama bir ara 1 mw güneþ enerji santral yapým maliyeti 800-900 bin dolar idi.Naten ayný zamanda müteahhitlik firmasýdýr. Bu maliyet 18-19 milyara düþer. Ama bu santraller kýsa sürede yapýlamaz ve yapýlýrsa da hepsi birden yapýlmayacaktýr.Þirket bu güne kadarki büyümesini riske girmeden gerçekleþtirmiþtir.
Naten þu an yaklaþýk 2 milyarlýk bir nakde sahiptir.Santral finansmanlarý esen ve magen hisse satýþlarý, kýsmi ortaklýklar kurarak saðlanabilir.Taahhüt gelirlerini artýrabilirse bu da katký saðlar.Naten kuruluþundan bu güne kadar hýzlý büyüme göstermiþ ilk sýralarda bir þirkettir.Bundan sonrada ayný hýzlý büyümeyi devam ettirmek isteyecektir..
Naten yurt içinde fýrsatlar olursa deðerlendirir. Ancak asýl amacý yurt dýþýnda santral yapýmlarýdýr. Büyümeyi devam ettirecek asýl iþler dýþardadýr.Yurt dýþýnda büyük fýrsatlar vardýr.
Yurt dýþý iþleri ve deneyimleri vardýr.Bunlarý bir þekilde geliþtirme þansý bulabilirse ki sanýrým arayýþlarý devam etmektedir. O zaman naten adýna daha büyük ve yeni bir büyüme baþlayacaktýr. Saygýlar.
Zor hisse , zor hesap. O kadar kolay ekmek yok. Belli. Ytd. Sabýrlýlar sabýrsýzdan alacak. Ytd.
SM-G780G cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Güvenme insanlarýn samimiyetine menfaatleri uðruna gelirler vecd'e Cenneti vaad etmeseydi þayet rabbine bile etmezlerdi secde !!!
Yer Ýmleri