Merkez Bankası yıl sonu dolar tahminini 6,14'ten 5,90'a, yıl sonu enflasyon tahminini ise yüzde 15,01'den yüzde 14,42'ye çekti.
Merkez Bankası yıl sonu dolar tahminini 6,14'ten 5,90'a, yıl sonu enflasyon tahminini ise yüzde 15,01'den yüzde 14,42'ye çekti.
Dikkat dikkat!
Kaptanınız konuşuyor...
Turbülanstan çıktık.
Kemerlerinizi çözebilirsiniz...
Gözümüz aydın...
https://www.haberturk.com/bakan-alba...512059-ekonomi
1 milyar dolarla eksen değişmez.. büyük oranda batıya olan 500 milyar dolar borcun yanında önemsiz bir detay..
ama çin-abd arasındaki gerilimi kullandıklarını düşünebiliriz..
diğer yandan.. hakkaten uçan kuşa borcu var demek bunların..
bütçedeki delikleri yamamak ve dolar/tl de gerçekçi olmayan rakamları savunmak için ciddi bedel ödetiyorlar bu halka..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Dün Denizli Bozkurt'taki depremden sonra ağır hasar gören konutların yerine devlet tarafından 150 konut ve bir adet cami yapılacağını Bakan Kurum bildirdi...
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/so...yoruz-41298438
Deprem'de cami yıkıldı mı bilmiyorum.
Neyse. Konu o değil.
Malum devlet vatandaşın evlerini deprem sigortası yapması için didinip duruyor.
Ağır hasarlı o evlerden kaçı deprem sigortasını haiz acaba?
Madem ki depremde yıkılan binaların sigortalı olup olmadığına bakılmaksızın devlet tarafından yapılacak o zaman niye sigorta masrafına katlanalım.
Daha da ilginci şu: Devlet daha önceki depremlerde sigortalı olan binalara hiç yardım yapmazken, sigortasızlara ev kira yardımı yaptım.
Bu nedir yahu.
Biri bana açıklasa?
Aslında o sigorta ayrı bir soygun.
Eğer depremde ev şu kadar hasar görürse, yapıldığı yılın fiyatları ile şu kadar öderim diyor.
Ev tamamen elden çıktı, bu defa ev ne zaman yapıldı, 1998 de, o günkü maaliyetle buyur 38.000 TL. diyor.
Sen istediğin kadar de, benim evim 300 bin TL.ydi de.
Yoksa halkın ihtiyarına bırakılsa alırmı böle sigorta.
Bu yüzden zorunlu.
Son düzenleme : Tinaz; 09-08-2019 saat: 16:58.
Yer İmleri