ilk gelen karar buydu...
Yeþil GYO, Ýstanbul Tower 205 projesinde 7.ve 8.Katýnda yer alan 12 adet baðýmsýz bölümün satýþýna karar verdi09/07/2018 07:18:45
Yeþil GYO, Ýstanbul Tower 205 projesinde 7.ve 8.Katýnda yer alan
12 adet baðýmsýz bölümün satýþýna karar verdi.
Þirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapýlan açýklamada þu bilgiler verildi:
"Þirketimizin 06.07.2018 tarihli Yönetim Kurulu Kararý uyarýnca
Ýstanbul Ýli, Þiþli Ýlçesi, Mecidiyeköy Mahallesinde kain 1947 ada 100
Parselde kayýtlý gayrimenkul üzerinde inþa edilen Ýstanbul Tower 205 ismiyle maruf projede 7.ve 8.Katýnda yer alan 12 adet baðýmsýz bölümün
125.252.896 TL bedel karþýlýðýnda Emel Yeþil Küçükçolak'a Genel
Kurulumuzun onayýna sunularak satýlmasýna,
Söz konusu iþlemin, Sermaye Piyasasý Kurulunun "Önemli Nitelikteki
Ýþlemlere Ýliþkin Ortak Esaslar ve Ayrýlma Hakký Tebliði" (II-23.1)
5/b kapsamýnda önemli nitelikteki iþlemler kapsamýnda olduðunun tespiti ile Tebliðin Önemlilik kriteri baþlýklý 6. Maddesi kapsamýnda yapýlan deðerlendirmelere göre
a) Tebliðin 6.maddesinde yer alan önemlilik kriteri çerçevesinde,
Ýþlem tutarýnýn kamuya açýklanan son finansal tablolara göre varlýk
(aktif) toplamýna oraný %5,57
b)Tebliðin 6/2-fýkrasýnda yer alan önemlilik kriteri çerçevesinde,
Ýþlem tutarýnýn yönetim kurulu karar tarihinden önceki altý aylýk günlük düzeltilmiþ aðýrlýklý ortalama fiyatlarýn aritmetik ortalamasý baz alýnarak hesaplanan ortaklýk deðerine oraný %83,69
olup,
Yapýlacak iþlemin Tebliðin 6/2 maddesinde yer alan "Önemlilik
Kriteri" çerçevesinde %50 sýnýrýný aþmasý sebebiyle
1-Söz konusu satýþ iþleminin Sermaye Piyasasý Kanununun 24. maddesi ile yine Sermaye Piyasasý Kurulu'nun "Önemli Nitelikteki
Ýþlemlere Ýliþkin Ortak Esaslar ve Ayrýlma Hakký Tebliði" (II-23.1)
7/1 maddesi gereðince genel kurulun onayýna sunulmasýna, "Önemli nitelikteki Ýþlemlere Ýliþkin Ortak Esaslar ve Ayrýlma Hakký Tebliði"
(II-23.1)nin Ayrýlma Hakkýnýn Kullanýmý baþlýðýný taþýyan 9.maddesi kapsamýnda söz konusu satýþ iþleminin onaylanacaðý genel kurul toplantýsýna katýlarak olumsuz oy kullanacak ve muhalefet þerhini toplantý tutanaðýna iþletecek pay sahiplerimizin veya temsilcilerinin paylarýný þirketimize satarak ortaklýktan ayrýlma hakkýna sahip olduklarý hususunda, Sermaye Piyasasý Mevzuatýnýn Kamuyu Aydýnlatma yükümlülüklerine uygun olarak, iþbu Yönetim Kurulu karar tarihi itibariyle Kamuyu Aydýnlatma Platformunda bilgilendirilmelerine,
2-"Ayrýlma Hakký'nýn" kullanýlmasýnda Sermaye Piyasasý Kanununun
24. maddesi ile yine Sermaye Piyasasý Kurulu'nun "Önemli Nitelikteki
Ýþlemlere Ýliþkin Ortak Esaslar ve Ayrýlma Hakký Tebliði (II-23.1)
Ayrýlma Hakký Kullaným Fiyatý baþlýðýný taþýyan 10. maddesi kapsamýnda, Þirketimizin 1 Türk Lirasý itibari deðerli beher payý için
"Ayrýlma Hakký Kullaným Fiyatýnýn" söz konusu satýþ iþleminin ilk defa bu Yönetim Kurulu Karar tarihi itibariyle kamuya açýklanacaðý dikkate alýnarak, iþbu yönetim Kurulu Karar tarihi hariç olmak üzere, iþbu karar tarihinden önceki otuz gün içinde borsada oluþan "Aðýrlýklý
Ortalama Fiyatlarýn Aritmetik Ortalamasý" alýnarak hesaplanan 0,46 TL olarak belirlenmesine ve pay alým teklif fiyatýna ve pay alým teklif sürecine genel kurul toplantýsý gündeminde yer verilmesine,
3-Sermaye Piyasasý Kurumu ile diðer kurum ve kuruluþlar nezdinde gerekli iþ ve iþlemlerin ifasý, ayrýlma hakkýnýn kullandýrýlmasý ile ilgili olarak aracý kuruluþun seçimi ve görevlendirilmesi hususlarýnda
Þirket yönetiminin yetkili ve görevli kýlýnmasýna,
Bahsi geçen sýnýrlamalar ve/veya diðer þartlar hakkýnda iþlemin görüþüleceði genel kurul toplantýsýna iliþkin gündemin ilanýndan önce ve her halükarda bu konularda Yönetim Kurulu Kararý alýndýðýnda derhal, Sermaye Piyasasý Mevzuatý'nýn kamuyu aydýnlatma yükümlülüklerine uygun olarak, KAP'nda kamuya açýklama yapýlmasýna ve söz konusu sýnýrlamalar hakkýnda pay sahiplerinin bilgilendirilmesine,
Oy birliði ile karar verilmiþtir."
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/693413
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
Son düzenleme : sertmert; 16-08-2018 saat: 11:22.
BENÝM DÜÞÜNCEM..KÝMSEYÝ BAÐLAMASIN.. ÇÖZEMEM..
Yer Ýmleri