yalnýz þöyle bir durum aklýma geldi..
kanun kapsamýndan çýkarýlma diyor ama bu borsada olmayanlar için geçerli bu durum..
biz ise borsadayýz þu an..ve ortak sayýsý da 500 den fazla..
hani bize özgü madde..
yani ortaklara hak verilmiþ ve borsaya alýnmýþ bir þirket, hangi nedenle bu hak elinden alýnsýn..
dýþarda bu kanun kapsamýndan çýkarýlmak için mi..
çok komik olur o zaman..
Linke baksanýza ... " Halka açýk ortaklýklarýn Sermaye Piyasasý Kanunu kapsamýndan çýkarýlmasýna iliþkin esaslar II-16.1 sayýlý Ortaklýklarýn Kanun Kapsamýndan Çýkarýlmasý ve Paylarýnýn Borsada Ýþlem Görmesi Zorunluluðuna Ýliþkin Esaslar Tebliði (II-16.1 sayýlý Teblið) ile düzenlenmiþtir. Bu kapsamda ortaklýklarýn;
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Benim söylemek istediðim komplo teorisi üretmeyelim.. 500 ortaklýyýz bu yüzden spk'ya dilekçe verelim gibi þeyler çok mantýklý deðil.. SPK onayý verip Bist'den çýktýktan sonra bu tür þeyler olmaz. Bana sorarsanýz bu 500 ortaklý þirketlerin halka arz olayý halka arz edilip çýkan þirketleri kapsamýyordur(tümüyle þahsi fikrim doðrudan bir bilgi içermez) . Kottan çýkma kararý almýþ ve çýkmýþ þirkete 500 ortaktan fazlasýn geri gel denilmez böyle bir durum varsa zaten spk tamam demez.. Sakin olarak neler oluyor bekleyip görmek lazým. Komplo teorisi üretildimi insanlarýn aklý karýþýyor bu da yanlýþ sonuçlar doðurmasýna sebep olur..
Þirket þuan %98'e ulaþmak için hisse topluyor izlenimi var, bu fiyatlardan bu alýmla %98'e kolay ulaþmasý bana göre zor(tabiiki amaçlarý buysa) . Bana mantýksýz gelen þey yukarýda da yazdýðým gibi sadece bu fiyatlardan þirketin hisse toplamasýna tahtadakilerin izin vermesi.. Þirket doðrudan alým yapýyor o zaman tahtadakiler kaðýdý yukarý götürür þirketin yukarýdan almasýný saðlardý ama öyle olmuyor nedense.. Bu arada bu yapýlan yasal deðil filan demiyorum sadece çok enteresan geliyor..
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
Yer Ýmleri