30 ocaðý merak edenler vardý . Bunu soran var mý ?
30 ocaðý merak edenler vardý . Bunu soran var mý ?
Borsa Ýstanbul A.Þ. Duyurusu KAP
Þirket paylarýnýn Borsamýz kotundan çýkarýlmasýna iliþkin 24/09/2019 tarihli Borsamýz kararýndan itibaren 3 yýl boyunca,
pay alým teklifine cevap vermeyen ortaklarýn paylarýný hakim ortaða satmak üzere baþvurabilme hakký açýk tutulmakta
olup, bu süre içerisinde TEB Yatýrým Menkul Deðerler A.Þ.'ye baþvuruda bulunabileceklerdir.
Siz yüzde 95 olan durumdaki açýklamayý buraya koyarak ne amacliyorsunuz.
Yüzde 98 e ulaþýldýðýnda durum farklilasti
Satma hakký süreci baþladý 30.0caktan sonra
Þirketin ortajliktan çýkarma süreci basliyacaktir.
Bu süreçte kalan hissedarlarýn paylarý iptal edilerek hakim ortaða tahsis edilecektir.
Bu karar SPK.haftalik bultende yayýnlanacaktýr.
Ýyi oku , açýklamada sorun var , bilerek yaptýlarsa hile var , "hakim ortak" kavramýný kullanamaz , çünkü o dönemde %95 e sahipti
Forumu geriye doðru okuduðumda dikkatimi çeken birþey daha var. "zorunlu pay alýmý" sanki zorla payýmýz elimizden alýnacak gibi bir algý oluþmuþ. Bu zorlama azýnlýk hisse sahipleri için deðil , hakim ortaðý al diye zorlamak için düzenlenmiþ bir kanundur.
ç) Hakim ortak: Birlikte veya tek baþýna ortaklýðýn oy haklarýnýn en az %95’ine sahip olan gerçek ya da tüzel kiþileri, 2 ocak 2014
mülga-II-27-1-ORTAKLIKTAN ÇIKARMA VE SATMA HAKLARI TEBLÝÐÝ ( mülga yani geçersiz)
ç) Hakim ortak: Birlikte veya tek baþýna ortaklýðýn oy haklarýnýn en az %98’ine sahip olan gerçek ya da tüzel kiþileri, 12 kasým 2014
II-27-2-ORTAKLIKTAN ÇIKARMA VE SATMA HAKLARI -12 Kasým
Burda bilmediðini bilmeyen ziriltilik
Yapanlar maalesf var.
Ben dedimki degerlemede SPK.revizyon isterse bu fiyatta yüksek çýkarsa bu satma hakkýný kullanan ortaklarada yansýtýlýr.
Bir bilmez çýktý olurmu öyle þey diye burda yazdý.
Açýn akfen holdingin 6.10.2017 tarihli saat 17.25 de gönderdiði kap açýklamasýný.
Bu açýklamayý ziriltilarda anlar inþallah ortaklýktan çýkarmada tespit edilen fiyatýn satma hakkini kullananlarada farkýn dikkat FAiziYLE
Ödenmesi kararý SPK.ca bultende yayýnlanýyor.
Cin Ali yazýyor ukalalalik yapmýyor
Belgesiyle yaziyor.
Þimdi burdan ilan ediyorum 30 ocaktan SONRA ortaklýktan çýkarmaya ait
Fiyat 20.12 den yüksek tespit edilirse benim gibi satma hakkýný kullananlarda faydalanýr bilmemek ayýp deðil ama bilene laf söyleyen ise biraz kendine bakmalýdýr.
Þimdi ben niye 1500 lotun bedelini
2 ay bekleyim ayrýca çýkarmada ki fiyattan istifade edeceðimi bilerek verdim.
Satma hakkýný baþlatan vede ilk parasýný alanlardanim bu kadar saf olamam herhalde.
Daha öncede yazdým egerki Ýstanbul'da olsa idim hukuki sureci baþlatýr ve sonunu beklerdim.
Bunun için avukat bile tutmadan kendim yapardým genel kurulda þerh veren 3 ortaktan biriydim.
Þimdi burda mahkemeye vermek istemeyenler için beklemenin mantýðý varmý ne bilmediðini bilmeyenler.
Saðlýkla kalin
Yer Ýmleri