VERUSATÜRK GÝRÝÞÝM BÝLANÇO ANALÝZÝ
Borsa Ýstanbul'da bilanço mevsimi devam ediyor.
Borsa Ýstanbul'da iþlem gören þirketlerin 2020 yýlý 12 aylýk ve 4.çeyrek bilançolarý gelmeye devam ediyor.
Hafta sonu olmasýna raðmen þirketlerin bilançolarý KAP'ta yer alamaya devam ediyor.
Bugün Borsa Ýstanbul'da iþlem göre VERTU-Verusatürk Giriþim Sermayesi Yatýrým Ortaklýðý 2020 yýlý 12 aylýk bilançosunu açýkladý.
FÝNANSAL ANALÝZ
VERTU açýkladýðý bilançoda 2020 yýlý 12 aylýkta 181.739.390 TL net kar açýkladý.
Þirketin 2019-12 aylýk bilançosunda 31.182.084 TL net kar açýklamýþtý.
VERTU , 2020 yýlýnda Net Kâr bir önceki yýla göre % 483 artmýþtýr.
VERTU, 2020 yýlýnda Esas Faaliyet Kârý bir önceki yýla göre %479 artmýþtýr.
VERTU , 2020 yýlýnda Aktif Büyüklük bir önceki yýla göre %107 artmýþtýr.
VERTU , 2020 yýlýnda Özkaynaklar bir önceki yýla göre %100 artmýþtýr.
VERTU son kapanýþa göre Piyasa Deðeri 1.612 milyar TL
FAALÝYET ANALÝZÝ
VERTU , 2020 yýlýnda çeþitli þirketlere sermaye yatýrýmý yaptý.
Verusaturk’un çeþitlendirilmiþ giriþim sermayesi yatýrýmlarý arasýnda baþta Verusa Holding liderliðinde yenilenebilir enerji sektörü gelmektedir. %51’ine ortak olduðu sektördeki yatýrýmý Pamukova Elektrik Üretim A.Þ., 2020 yýlýnda halka açýk bir þirket olan Pamukova Yenilenebilir Elektrik Üretim A.Þ.’nin (PAMEL) %80’ini satýn almýþtýr.
Verusaturk, yeni giriþim sermayesi yatýrýmlarýna yazýlým sektöründe yenilikçi uygulamalar ve projeler geliþtiren ‘’Core Engage’’ ve ‘’Zeroone Interactive’’ (dijital oyun ve yazýlým), ‘ ’GoLive’’ (kurumsal yazýlým ve çözümler), ‘’Probel’’ (saðlýk bilgi yönetim sistemleri yazýlýmlarý), saðlýk sektöründe Dünya Saðlýk Örgütü (WHO) ve UNICEF tarafýndan yürütülen program kapsamýnda, baþarýlý uygulamalarýndan dolayý Saðlýk Bakanlýðý tarafýndan "Bebek Dostu Hastane" ödülüne layýk görülen ‘’Özel Akhisar Hastanesi ‘’ ve gýda üretimi-perakende sektöründe ulaþtýðý kahve zinciri pazar payý ile ilk 3 marka arasýna girmeyi baþaran, ‘’yýlýn en güvenilir ve bilinen yerli zincir markasý’’ ödüllü ‘’Kahve Diyari’’ þirketlerinin sermayelerine ortak olarak devam etmiþtir.
http://borsaajans.com/Haber/vertu-ve...ilanco-analizi

Alýntý yaparak yanýtla
)
Yer Ýmleri