böyle düþerek satacaksa iþimiz var insan tavan yaptýrarak satar her melamet beni buluyor Allah kahretsin þu bilgileri önceden öðrensek girmezdik
böyle düþerek satacaksa iþimiz var insan tavan yaptýrarak satar her melamet beni buluyor Allah kahretsin þu bilgileri önceden öðrensek girmezdik
kaybetmek kolay kazanmak zordur.
gözdenin yüzde yedi artýðý günde sen yüzde dört düþ hayret bir þey bize rastlar böyle þeyler
En son haziran ortalarýnda yazmýþtým galiba , mevcut geliþmelerden rahatsýzlýk duyduðumu ve bu nedenle Vertu yu portföyümden çýkaracagýmý belirtmiþtim. Forumun ve Vertu nun kýdemli ortaklarý hatýrlayacaktýr. O günlerdeki þikayetlerim neydi ? 1- Halka arzlarýn muhakkak 2. Çeyreðe yetiþmesi gerekiyordu. 2- Süper bir bilanconun acýklandýðý gecenin ertesi günü kaðýdý 31 e vurdurup kap yolladýlar satýþ yapacaðýz diye ... Bana bu yönetim samimiyetten uzak göründüðü için kandýrmaca olabilir diye vedalaþtým . Aralarda girip cýkýyorum o ayrý .
Nerde halka arzlar ? Golive ne zaman açýklandý .? ya pamuk ? Yýl bitimine 1 ay kaldý hala ses yok ! 1-2 þirketin deðerlemesi ile bu tren gitmez ! Nerede yeni satýn alýmlar ,projeler ? Bu iþler kuru bilanço ile olmaz canlý ile olur , hani nerde ? Açýkladýðýnýz lot sayýsý tamamlanana kadar bilanço makyajý yapmadýðýnýz ne malum ?
Bu arada bazý arkadaþlarýn kaðýt ucuz þeklinde yazýlarýný görüyorum , bazý arkadaþlar da okuyup balýklama dalýyorlar kaðýda !! Bu kagýdýn harekete 3 Tl den baþladýðýný ve 37 de sonlandýrdýðýný hatýrlatayým bu arkadaþlara .. Ben çok ekmeðini yedim bunun ,onun için Neyin ne olacaðý belli deðil dikkatli olun ..
Final : kaðýdýn portföyunuzun ana kaðýdý olmasý için halka arzlarýn tamamlanmasý ve patronun satýþlarýný bitirmesi þarttýr , nokte !
Daha önce sizinle, fikir alýþveriþinde bulunmuþtuk, konuþtuðumuz süre üzerinden baya bir zaman geçti, uzun süre vertu nun performansý kötüydü, ama muadilleri çok daha kötüydü, hatta hala kötü. Pörtföyümde bir giriþim sermayesi tutma inadým sebebiyle vertuyu sürekli al satla pörtföyümde tuttum. Ýstediðim sonuçlarý da elde ettim. Hisse satýþý meselesi biraz can sýkýcý bir durum taþýdýðým baþka bir hissede olsa pozisyonu terk ederdim. bu iþler biraz karmaþýk hisse satýþ süreci baský yaratýcý bir süreç olmakla birlikte, sonrasýnda hissenin düþtüðü örnekler de çok, yükselip koptuðu örneklerde çok. Dolayýsýyla þu hisse satýþ hikayesi bitmeden vertunun portföy içindeki miktarýný çoðaltmama kararý verdim. Riskimi fazla arttýrmadan izleyeceðim. Birde hdfgs örneði var onlarýnda hisse alýmý var sürekli ama alýyorlar da ne oluyor biraz da burdan bakmak lazým, yani vertu dan daha iyi bir alternatif giriþim sermayesi olarak yok gibi.
ha diðer sektörlerde birçok güzel hisse var tabi, ben teknoloji sektöründe 4 hisse, ticaret pazarlama sektöründe 2 hisse, metal sektöründe 1, kaðýt sektöründe de 1 hisse þeklinde bir portföy daðýlýmý yaptým. Siz de sanki tek hisse stratejisini terk etmiþ gibisiniz.![]()
bildirim gelmedi dün satýþ olmamýþ o zaman niye o kadar düþtü
Az önce KAP a düþtü dünde 592,000 lot satýlmýþ ,iyi az kaldý bir an önce bitsin ne olacaksa olsun kaðýt sürünmekten kurtulur , ancak böyle karlý bir þirketin hisselerini verus neden satar sorusu insanýn kafasýna takýlýyor ,acba holding bu satýþlardan elde ettiði paralarla yeni daha karlý iþleremi yatýracak,eðer öyleyse bu iki kaðýdý ileride yakalamak pek mümkün olmayacak ,sabredip filimin sonunu görmekte ýsrarlýyým
O dünün satýþý deðil muhtemelen pay deðiþiklik formunda kap in kendi bilgilendirmesi gibi birþey
Yer Ýmleri