çok ilginç þeyler oluyor ne yapmaya çalþýyorlar acaba hem bidünya mal al hem satýþ haberi yap hem bilanço üzerinden oyun peþinde ol ytd.
Ýyi satýþ baskýsý var, öyle kolay para yok diyorlar sanýrým....gün sonu 3.20 lere bile basarlar valla
SM-G930F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
dostlar vertunun açýlýmý zaten vertu giriþim sermayesi yatýrým ortaklýðýdýr... þirket geliþime açýk olan vede sermaye açýðý olan þirketleri satýn alýr..aldýðý þirket karlý bir duruma gelince satar...bu satýþtan yaptýðý kar gelir olarak þirkete yansýr...ayný zamanda aldýðý þirketlerin deðerlenmesi veya bilançolarýnda kar etmesi direk vertuya geçtiðinden vertu kar etmiþ olur...
örneðin elindeki kafein prim yapmýþ ise ve deðerlenmiþ ise vertu da bu deðer oranýnda kar yazar...veya pamukova elektrik iþtiraki kar ettikçe ortaklýk oranýnda vertu da kar eder...
vertunun elindeki tüm þirketler kalitelidir ve hepsinin de önü açýktýr...bu iþtiraki olduðu þirketler büyüyüp kar ettikçe vertu bundan doðrudan olumlu etkilenecek ve bu karlarý vertuya yansýyacaktýr..
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
vertu tek bir fabrika gibi düþünmemek lazým..elindeki þirketlerin toplamýna vertu demek lazým...elindeki bu þirketler eðer borsada iþlem görüyorsa ve prim yapýp yükselmiþ iseler bu oranda vertu da kar etmiþ olur...veya borsada iþlem görmüyorsa bu þirketler kar ettikçe yaptýklarý bu karlar direk vertuda toplanýr..
pamukova elektrik yenilenebilir enerji yatýrýmlarý ile ürettiði elektiriðin tümünü devletin belirlediði fiyattan (ki buda dolar bazlý fiyatlardýr ) devlete satar...pamukova elektriði incelemek için baþlý baþýna bir konu açmak lazým...kýsaca çok güzel bir þirkettir diyebiliriz...acýbadem selüloz ise zaten kaðýr üreten bir firma olarak biliyorum...kaðýt da dolar bazlý satýþlar olur...kaðýt iþi yapan þirketler bu yýl iyi kar açýklayacaklar...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
vertunun karý normal olarak ya iþtiraklerinin yaptýðý karlardan gelir yada elinde olup da borsada iþlem gören vede deðerlenen þirketlerden gelir...
Yer Ýmleri