Artýk hareket baþladý gibi, çook baskýladýlar
Artýk hareket baþladý gibi, çook baskýladýlar
Sayýn alpcan1@
kesin emin olmadýðým konularda konuþmak yada yazmak tarzým deðildir bu konuda sadece kiþisel görüþ belirtebilirim oda þu; son günde yapýlan bir iþlem yýldýrým hýzýyla bilançoya geçecek hali yok ya diye düþünüyorum ,o yüzden en saðlýklýsý yýllýk bilançoda belli olacaktýr görüþündeyim
sayýn horosan .bugün 9 aylýk bilançolarý inceledim ve aynen tahmin ettiðim gibi son gün yapýlan iþlemle þirket uçmuþ..
bilançoyu inceleyebirsiniz finansal araçlar 17 numarada þöyle der
sayýn horosan bu son dakika bilançoda yer almýþtýr.bilançoda finansal raçlar 17.maddede þöyle der
(*) Ä¡irket‟in, gerçeðe uygun deðer farký kar/zarara yansýtýlan giriÄ¢im sermayesi yatýrýmý olarak sýnýflandýrdýðý
Pamukova Elektrik Üretim A.Ä¡. 30 Eylül 2020 tarihinde Bomonti Elektrik Mühendislik MüÄ¢avirlik Ä*nÄ¢aat
Turizm ve Tic. A.Ä¡.‟nin (Bomonti) %‟80 lik payýný 21.842.000 TL‟ye satýn almýÄ¢týr. 30 Eylül 2020 tarihinde
Bomonti paylarýnýn borsa rayicine göre gerçeðe uygun deðeri hesaplanýp Pamukova Elektrik Üretim A.Ä¡. rayiç
deðerine eklenmiÄ¢tir. Ä¡irket‟in, Pamukova Elektrik Üretim A.Ä¡.‟nin Ä¢irket pay oranýnda rayiç deðeri
192.756.831 TL olup, Ä¢irketin deðerleme çalýÄ¢masýnda yer alan deðerler baz alýnarak hesaplanmýÄ¢týr
yani son dakika bu iþlemle tam da yukrda yazdýðým kadar bir deðerleme karý oluþmuþ
bilançoda deðerleme eklenmiþtir sayýn horosan ..
Bomonti paylarýnýn borsa rayicine göre gerçeðe uygun deðeri hesaplanýp Pamukova Elektrik Üretim A.Ä¡. rayiç
deðerine eklenmiÄ¢tir.burda açýkça yazmakta,yani deli gibi deðerleme karý yazmýþ son günde akþam saati 1.6 deðerle nakitte alýnan pay 9.larda deðerleme görmüþtür .
burdaki önemli sözcük þu borsa rayicine göre gerçeðe uygun deðer hesaplanýp pamukova deðerine eklenmiþ
9 aylýkta bomanti kapanýþ 9.06 bugün 24.06 tl varýn deðerlemeden gelecek karý siz düþünün 12 aylýkta .bomanti ne kadar yukarý atarsa vertunun karý o kadar artacak .tabi %51 oranýnda pamukovaya ortak olduðu miktarda
31 aralýk kapanýþý farz edelim 29.06 olsa bomanti elektriðin son 3 aylýk deðerleme karý þu olur ..20 tl *13.600.000 lot=272,000,000 olacaktýr . bununda %51 i vertunun payýna düþen olcak buda 138.720.000 tl ilave kar demek kaðýt üzerinde gelen tamamen deðerleme farký olacaktýr..
Yer Ýmleri