Alýntý Originally Posted by Cover13 Yazýyý Oku
Belli seviyelerin üzerinde patron satacak bu belli
Buna baðlý cevaplanmasý gereken bir kaç soru var
1. Neden bu fiyatlarda satýþ yapýlýyor verusa holding bu nakit girdisi ile ne yapacak ?
2. Bu fiyatlardan satýþ bittiðinde hisse fiyatý ne yöne ilerleyecek ? Piyasada bu hisselerin kime gittiði bu noktada çok önemli patron satýyor kim alýyor ?
3. Bu bir nevi halka arz, verusa holding güncel de 2 f/k altýnda niye þirketini piyasada halka arz ediyor. Acaba f/k kasýtlý olarak varliklar deðerli gösterilerek temelci k.yatirimci mi avlanýyor ( pamel in iþlem gördüðü rakamlar çok uçuk ) neden tek lot panel hissesi satýlmýyor

Bir de bu konudan alakasýz neden kahve diyarýnýn %50 ortaðý vertu iken ayný %50 ortaðý verus da da yazýyor verus sonuçta vertunu %100 sahibi deðil dolaylý yoldan da olsa vertunun þirketinin tamamý neden verus da da gözüküyor biraz kafa karýþýklýðý yarattý bende bu konu vertu nun sahip olduðu bütün þirketlerde böyle
Verusa holding ve Vertu listemdeki favori hisselerden ve þu an inceleme vaktim olmadýðý için mevcut bilgilerle ve tahminlerimle cevap vermek istedim.

Verusa Adana Tufanbeyli boksit madenini iþletmeye baþladý.Sanýrým finans ihtiyacý çoktur ve en ucuz kaynak olarak vertu satýyor.Kaptan bakýlabilir ne kadar satacak ve ne kadarý kaldý. Bunlar açýklanmýþtý.
Vertunun fyatý yüksek deðil ama þu an satýþ baskýsýda olduðu için fazla yükseltip satma þanslarý yok .Bu fiyatlarý satýþ için uygun görüyorlar .Ýlk satýþlarýda bu civardaydý.

Vertu deðerli olduðu için kurumsallar bu fiyatlardan kaçýrmazlar ve toplu ve rahat aldýklarý için tercih ederler .Özellikle iþ bankasý bu tip satýþlarýn müdavim alýcýsýdýr.

Ve son olarak bana göre satýþ baskýsý olduðu için fazla gidemiyor.Satýþlar bittiðinde hisse daha rahatlar ve serbest kalýr düþüncesindeyim .
Ýlk aklýma gelenler bunlar .Yanlýþda düþünmüþ olabilirim.Karar sizlerindir.

Yazýlarým , bu forumdaki hisseleri diðer yatýrýmcýlarla karþýlýklý görüþlerle inceleyerek fikir alýþ veriþinde bulunmak amacýyladýr.
Bu sebeple, buradaki yazýlar al sat önerisi olmayýp, bu amaçla alýnýp kullanýlmamalýdýr.