Kar beklentim 725 Milyon TL.........
Kar beklentim 725 Milyon TL.........
Caným sýkýldý, dedim sattýk iki ay geçti endeks nereden nereye geldi, 23.5 yi deneyip deneyip geçemedi, verus 50 lerden 65 e gelmiþ, acsel 25 di 50 olmuþ, bunun günahý büyük herhalde![]()
geçen yýl 9 aðustos tarihinde gelmiþ bilanço...
endekste ki yükseliþe hiç katýlmadý....
bilanço beklentisi olur mu ?
Kar rakamýnýn yüksek geleceðini pamel fiyatýna bakarak öngörmek çok zor deðil, lakin bu karlýlýk hisse fiyatýna yansýmýyor. Temel analize göre hareket edenleri uzun zaman kaybettirdiler. Hiç kimsenin beklemediði bir anda birþeyler olacak ama bize kýsmet olur mu o yükseliþi yaþamak bilmiyorum. Geçen sefer de 21.8 ortalama maliyetle toplayýp 21.2 den boþalttým kaçtýmpsikoloji tuhaf þey, þimdi de 22.5 den aldýk bir önsezi ile, yine bezdirme sürecine denk gelmem inþallah.
vertu 12.538.774 lot pamel hissesine sahip...(dolaylý olarak)
pamel ; geçen seneyi 83 TL den kapatmýþ...
30 haziran kapanýþý 134,60 TL....
Vertu 'nun 6 aylýk bilançoda sadece pamel üzerinden elde edeceði kar 647 milyon TL...
Bu nedenle 6 aylýk kar beklentisi 700 - 750 milyon TL civarý olabilir...
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Buna ek olarak, pamel 'in bugün itibari ile kapanýþ fiyatý 174,50 TL oldu....
Diyelim ki pamel bu sene sonu olan 31 aralýk tarihini bugünkü fiyatýndan kapamýþ olsun...
Vertu sene sonu bilançosunda sadece pamel üzerinden 1 milyar 147 milyon kar yazabilecektir...
Diðer iþtiraklerinden elde edeceði karlarý da üzerine eklersek, sene sonu tahmini 1.300 -1.400 milyar TL civarýnda bir kar açýklayabilir...
Eðer böyle bir tahmin gerçekleþecek olursa 52 milyon sermayeye karþýlýk öz kaynaklar 3 milyar TL ye ulaþýr...
Allah pamele zeval vermesin diyelim...
Yer Ýmleri